Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Oden

Annons

Vårsäsongens sista trivselmöte hölls på Spiltas krog den 21 maj. Ordförande Ewa Wallin hälsade drygt 40 medlemmar och dagens föreläsare välkomna och informerade om sommarens aktiviteter.

Boulen spelas på Björkbacka onsdagar, cyklingen har börjat med samling på travets parkering tisdagar. Lättvandring, som är på torsdagar, har ett par gånger kvar. Oden, tillsammans med PRO Brunflo ansvarar för Tisdagsdax på Jamtli den 16 juli.

Sedan bjöds vi alla att äta dagens soppa, som var en god broccolisoppa med sedvanliga tillbehör samt kaffe, te och kaka. Soppstunden med trevliga bordssamtal uppskattades som vanligt.

Länsbibliotekets Kristin Björklund informerade om it-guiden. Det är invandrarungdomar från gymnasiet som på lördagar erbjuder hjälp till de som har frågor om mobiler, internet och andra it-medier. De återkommer med detta till hösten. Biblioteket har kampanjer inom olika områden. Se deras hemsida, annonser eller ring för info. Tidningsutbudet att låna eller läsa är omfattande liksom cd och filmer.

Familjens jurists Anton Olofsson och Hanna Wagenius berättade om sin verksamhet. Anton informerade om framtidsfullmakt, som upprättas och där man skriver in den som för ens talan när man själv tappar förmågan. Han berättade också om livsbesiktning, som är en analys av din situation beträffande det som sker vi separation eller dödsfall. Hanna berättade om testamenten och vad som är viktigt att tänka på för efterlevande vid dödsfallet.

Mötet avslutades med lotteridragning och ordförande tackade alla närvarande och önskade trevlig sommar och välkommen till nästa trivselträff den 27 augusti.

Sewe Wallander

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons