Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Oden

PRO oden hade den 20 maj vårsäsongens sista trivselträff. 127 medlemmar satte sig vid de dukade borden och väntade med spänning på dagens underhållare.

Ordförande hälsade välkommen och utlyste i samband med det en tyst minut till minne av PRO Odens sekreterare Kerstin Lindborg som lämnat oss.

Katrin Wallin påminde i korta drag om medlemsresorna, som finns att läsa om på vår hemsida och i medlemsbladet. Alla de tjugo som har anmält sig till resan med PRO-båten i oktober har fått plats. Om någon mer vill vara med på denna resa måste vederbörande själv boka resan direkt via rederiet och även ordna anslutningsresan.

Bo-Örjan Försth påminde om Jämtlandsfinalen av PRO-vetartävlingen, som går av stapeln denna vecka.

En låda ställdes fram där styrelsen efterlyste synpunkter och idéer för medlemsverksamheten från medlemmarna.

Sedan var det dags för dagens underhållare Patrik Zackrisson att äntra scenen. Han började med att framföra ett potpurri om hur det skulle ha varit om Evert Taube varit jämte. Exempel på detta var att Maj på Malö blev Maj på Norderö och Fritiof Andersson kom från Hammerdal. Samborombon blev Strömsunds flata och Fritiof och den jämtländska carmencitan dansade hambo i stället för tango. I stället för på Colla Bella skuttade getterna på Frösöbergets höjder med Oviksfjällen strax bredvid. Han framförde även två nyskrivna låtar, en kärlekssång och en annan mycket njutbar sång som hette Det rullar på, som var tillägnad hans morfar. En morfar som Patrik känner tittar ner från sin himmel. På begäran framfördes några korta stumpar, där Patrik imiterade Olle Jönsson, sångare i Lasse Stefanz. Björn Skifs populära låt Michelangelo framförde Patrik sittande som en skräddare och uppflugen på ett bord, till något sorts hemgjort plåtburkskomp. Denna fyndige artist hade nu döpt om låten så den handlade om John Hedman från Vigge, han som vi alla vet målade Hoverberget. Sist kom ett par låtar från den inspelade cd:n där behållningen oavkortat går till diakoniverksamheten. Succén var given och publiken nöjde sig inte med mindre än att entertainern framförde ett par extranummer.

När underhållningen var slut blev det dags för förtäring, som för dagen bestod av paj, sallad, kaffe och kaka.

Dagens sista programpunkt var i sedvanlig ordning dragning av lotteriet och trivselträffen avslutades.

Margareta Westfält