Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Oden

Välkomnande musik mötte de 75 medlemmar som kom till föreningens månadsmöte den 18 mars. Det var Ovikens spelmanslag som stod för dagens underhållning.

Medlemmarna hälsades sedan muntligen välkomna av Vivianne Gustafsson, ledamot i styrelsen. Dagens föreläsare var Gun Marie Sandell från Skatteverket och hennes medhjälpare Maria Hansson. Inledningsvis nämndes vilka olika tjänster som kan nås via skatteverkets hemsida. Vidare informerade Gun Marie om enkla och säkra sätt att deklarera på elektronisk väg via www.skatteverket.se. Exempel på detta är deklaration med personliga säkerhetskoder och med e-legitimation. Sms och telefon är ett annat sätt att godkänna deklarationen på förutom det gamla hederliga sättet med pappersdeklaration. Om du vill ha skatteåterbäringen till midsommar måste du deklarera via skatteverkets hemsida, genom app, sms eller via telefon. Då måste du också ha anmält bankkonto. Om du inte meddelat bankkonto hamnar allt under 2000 kronor på ditt skattekonto och betalas inte ut automatiskt utan endast efter anhållan. En tipsrunda lämnades ut med deklarationstips och svaren gick vi gemensamt igenom.

Nästa punkt på programmet var Bo Örjan Försth som pushade för PRO-vetartävlingen. Han hade under mötet fått ihop åtta deltagare för föreningen Odens räkning. För Jämtlands läns del går tävlingsfinalen i maj. Vinnarna går vidare till regionalfinal Norrland och den förening som vinner den tävlingen går vidare till Riksfinalen som går av stapeln på PRO-båten Cinderella i oktober.

Katrin Wallin informerade om planerade resor. Resorna finns nu skriftligt i det medlemsblad som har delats ut till alla medlemmar. Till resan med PRO-båten har hela regionen fått endast fyrtio biljetter, så det finns i dagsläget inget beslut på hur dessa biljetter kommer att fördelas.

Sedan blev det återigen Ovikens spelmanslags tur att underhålla, vilket de med bravur gjorde både före och efter kaffepausen.

Sist på dagens program var det sedvanliga lotteriet och mötet avslutades.

Margareta Westfält