Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Norråker

PRO Norråker genomförde sitt 52:a årsmöte 7 mars 2014 i Skidstugan Norråker. 28 trogna medlemmar infann sig, vilket var glädjande.

Innan mötet tog vid bjöds vi på en superb räksoppa, som Ulla-Britt Gahlin kokat. Hon hade också bakat gott bröd. Stort tack för det!

Mötet inleddes med parentation över avlidna medlemmar med ett tänt ljus och en tyst minut, därefter läste Elsa Tharaldsson dikten Hälsokällan av Bo Zetterling.

Dagordningen godkändes och som mötesordförande valdes Per-Ingvar Wennberg och som mötessekreterare valdes Eva-Lisa Nilsson.

Föreningen har haft sex medlemsmöten, sex styrelsemöten samt årsmöte.

En trivselträff med gott fika, lotterier och en tipsrunda, hölls 13 juni i Karbäckens bygdegård.

Aktiviteter under året har varit bingo, boulespel, samt stavgång.

Under Hemvändardagarna i juli hade vi ett marknadsstånd med kaffe och våfflor ena dagen, samt kaffe med kakfrossa den andra dagen.

Medlemmar över 80 år inbjöds till buffé på utposten i oktober.

Till vårfesten i maj inbjöds flera andra föreningar till god mat, lotterier samt dans till fin dansmusik.

Lilla julafton hölls för egna medlemmar i Skidstugan. Föreningen bjöd på glögg, pepparkakor, risgrynsgröt och skinkmackor. Tårtor och rån till kaffet bjöd två medlemmar på. Alla pensionärer blev som barn på nytt när Tomte-Bertil med säcken full med klappar anlände!

Vi fortsätter att skicka kort till medlemmar som fyller 80, 90 och 100 år. Alla över 90 år får dessutom ett kort med en hälsning varje år. De som är sjuka och ligger en längre tid på sjukhus får också en extra hälsning, ibland med namnteckningar av alla som är närvarande på ett möte. Naturligtvis skickar vi också en särskild hälsning till anhöriga när någon medlem gått bort. Under 2013 skickade vi sammanlagt 27 kort.

Ingen förändring i styrelsen 2014 som består av följande: ordförande Elsa Tharaldsson, vice ordförande Per-Ingvar Wennberg, Bertil Lindh kassör, Aina Lithander sekreterare, Eva-Lisa Nilsson studieorganisatör, Åse Salomonsson och Paul Nilsson revisorer, Daniel Nilsson revisorsuppleant, byombud Arne Tharaldsson, Aina Lithander, Christine Nilsson-Lif, Annie Sköld och Alice Lindström. Ledamöter Siv Larsson, Roma Lindström, Christine Nilsson-Lif och Alice Lindström. PRO-kontakt Elsa Tharaldsson.

Styrelsen beviljades ansvarsfrihet för det gångna året.

Mötet avslutades och efter dragning på ett sålt lotteri bjöds vi på kaffe med en god kaka, som även bakats av Ulla-Britt Gahlin. Tack Ulla-Britt!

Aina Lithander