Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Näs-Hackås-Sunne

Torsdagen den 21 augusti spelades det årliga jämtska distriktsmästerskapet i boule på sandplanen i Hackås. Sammanlagt deltog 24 lag med tre deltagare och en reserv, totalt 96 spelare från hela Jämtland. Antalet deltagare antyder att ett stort antal av PRO:s föreningar och medlemmar uppskattar tävlingsmomentet.

PRO-föreningen Näs-Hackås-Sunne var återigen värd för arrangemanget. Vinnande lag kvalificerar sig till SM, riksfinalen i boule, som spelas på Gysinge den 20-21 september. Förutom spelarna samlades också påhejande skaror medlemmar från när och fjärran så engagemanget och publikstödet var både mångtaligt och ljudligt.

Efter sju timmar stod följande fyra lag som bästa lag med deltagare:

1 Lit-Häggenås 1 – Bror Arhusiander, Ally Arhusiander, Sören Adill

2 Föllinge – Gunnar Persson, Eivor Olsson, Göran Granström

3 Lit-Häggenås 2, John Johansson, Inger Lööf, Gunnar Lööf

4 Oden – Inger Essvall, Astrid Eriksson, Kenth Staaf

Deltagarna i de tre främsta lagen fick pokaler och individuella priser skänkta av ortens affärsidkare. Vädret var ibland soligt med avbrott för kraftigt regn och när allt var över och funktionärerna, inklusive det fungerande sekretariatet, kunde pusta ut vill föreningens friskvårdsansvarige Helge Lundquist rikta ett ödmjukt och beundrande stort tack till de funktionärer som ställde upp för att allt skulle fungera perfekt. Stort tack!

Lisa Norrman