Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Myssjö-Oviken

Den 10 juni höll PRO Myssjö-Oviken sitt, av Corona försenade, årsmöte. 29 medlemmar hade hörsammat kallelsen och tagit med egna stolar för att sätta sig med vederbörliga avstånd framför restaurang Sjöterassen på Fröjdholmen. Vädrets makter stod oss bi och av ett uppdykande mörkt moln blev intet. Stundtals lyste solen riktigt varmt så solhattarna åkte på.

Avgående ordförande Berna Östlund höll själv i årsmötet och klubbade igenom de nödvändiga besluten. Årsmöteshandlingar hade delats ut till de närvarande och genomgicks. Verksamhetsberättelsen för 2019 vittnade om stor uppslutning på de olika aktiviteterna. Kassör Inger Salomonsson redogjorde för den ekonomiska situationen och man kunde konstatera att föreningen har en solid ekonomi. På förslag av revisorerna beslöt sedan årsmötet att bevilja styrelsen ansvarsfrihet.

Till ny ordförande valdes enhälligt Eva Simonsson från Vigge. Birgitta Persson valdes in som ordinarie ledamot efter en period som ersättare. Kassör Inger Salomonsson, studieorganisatör Karin Jirdén, medlemsansvarig Margaretha Andersson och huvudkontaktombud Inga-Lis Huss omvaldes på två år. Kvarstår i styrelsen gör sekreterare Kjell Johansson och ledamöterna Maj Lundgren och Bert-Ove Nydalen. Till ny ersättare i styrelsen valdes Anders Eriksson, Bugården. Thyra Göransson och Allan Vestberg omvaldes som ersättare.

Efter årsmötet presenterade Eva Simonsson sig och berättade att hon, trots att hon är pensionär, återanställts som ambulanssjuksköterska. Hon har även haft kommunalpolitiska uppdrag, bland annat som ordförande för kommunala pensionärs- och tillgänglighetsrådet i Bergs kommun.

Efter själva mötet vidtog avtackning, dels av avgående styrelsefunktionärer, dels av alla cirkel- och aktivitetsledare, som alla utgör en oerhört viktig resurs för föreningen.

Studieorganisatör Karin Jirdén och reseledare Birgitta Persson informerade kort om den besvärliga situation som vi befinner oss i och som har inneburit att verksamheten gick i stå i mars och att det fortfarande inte går att se när den kan återupptas. Utomhusaktiviteter som stavgång och boule har dock fortsatt fram till sommaruppehållet. Förhoppningsvis kommer verksamheten att kunna återupptas i samma omfattning som tidigare. Alla medlemmar tillönskades en god sommar och ett varmt välkommen tillbaka.

Karin Jirdén

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel