Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Myssjö-Oviken

Det var spännande dagar för styrelsen i PRO Myssjö-Oviken, som arrangerade den traditionella surströmmingsfesten på Sjöterassen, Fröjdholmen.

Vi hade nappat på erbjudandet från Ulvöprinsen att prova ett nytt surströmmingsmärke, men av någon anledning hade vår beställning fallit mellan stolarna. Ulvöprinsen lovade ordna det hela, men skulle strömmingen komma fram i tid? Det är krångliga transporter mellan Ulvön och Oviken... Till slut kom i alla fall beskedet att två kartonger anlänt till affären i Fåker och borde hämtas omedelbart, med tanke på doften de spred! Det visade sig att en burk perforerats vid packningen...

De drygt 100 gästerna på Sjöterassen kunde konstatera att leverantören höll vad den lovade, en utsökt god surströmming! Det blev många läckra stutar på hembakat tunnbröd, men var fanns messmöret? Inte en gnutta messmör fanns att uppbringa i hela landet! Räddningen blev skivor av norsk mesost, men inte var det detsamma som det jämtländska messmöret.

Bert-Ove Nydalen hade fullt sjå med att öppna burkarna och Anna Lindgren, Ulla Lundholm och Diana Lindgren med flera ur styrelsen servade bordsvärdarna med kokt potatis, bröd och tillbehör som langades ut på borden.

Stämningen var på topp och till det bidrog säkert underhållarna Stig och David som spelade och sjöng så det stod härliga till.

Som vanligt arrangerades ett surströmmingsquizz med kluriga frågor om ditt och datt. Sex stycken hade alla rätt och fick varsin trisslott. Börje Karlsson vann dessutom utslagningsfrågan och kunde kamma hem ytterligare en lott.

Ordförande Berna Östlund framförde ett stort tack till alla som bidrog till att genomföra arrangemanget och informerade slutligen om höstens kommande aktiviteter. Hon kom också med det tråkiga beskedet att både hon och vice ordförande Karin Paulsson lämnar styrelsen, Berna på grund av flytt till stan och Karin på grund av många andra tidskrävande uppdrag i kommunen. En stark vädjan framfördes till de närvarande att hjälpa valberedningen med förslag på efterträdare till de avgående.

Karin Jirdén

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel