Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Myssjö-Oviken

Annons

Den 29 april besökte Seniorshopen Träffpunkten i Myrviken. Våra egna mannekänger Gölin och John Ottosson, Ulla Andersson, Gun Halvarsson, Gunnar Stjernström och Hans-Erik Lundin visade kläder för cirkaa 45 medlemmar och de fick många applåder för sina poseranden.

Cirka 25 kontaktombud och cirkelledare var den 6 maj samlade på Träffpunkten. Vår webbansvarige Mats Åkermo gjorde en grundlig genomgång hur vi kan använda vår hemsida pro.se/myssjo-oviken på ett bra sätt. Ingemo Månsson och Gunnar peppade kontaktombuden om deras viktiga roll i PRO:s organisation. Varje kontaktombud fick med sig medlemsbrev om kommande aktiviteter att dela ut till sina medlemmar

Vår studieorganisatör Karin Jirdén berättade om nuvarande och kommande studiecirklar.

Den 7 maj var det daqs för Prova på-dans på Orrgården. Tio par fick uppskattade instruktioner av dansledaren Gertrud Nygren och det blir fortsättning den 26 maj och någon mer gång i höst.

23 medlemmar hade gymnastikavslutning den 8 maj och våra duktiga ledare Ulla och Karin avtackades med blommor. Vid fikat fick vi möjlighet att ställa frågor till landstingspolitikern Ann-Marie Johansson och kommunpolitikerna Mikael Abramsson och Maj Lundgren och visa PRO:s bidrag till att hålla medlemmarna friska.

Vårmötet avhölls på Orrgården den 20 maj med närmare 80 medlemmar. Ordförande Gunnar Stjernström hälsade välkommen och utöver ovanstående informerade han om att vi genomfört länsstyrelsens kundenkät betaltjänster och att avslutningen på äldreboendet Dalsätra blir den 18 juni. För underhållning svarar Lotta och Gänget.

Det blir PRO-dans på Fröjdholmen, midsommarsöndagen den 22 juni. Musik: Duo Vi.

Surströmmingsfesten genomförs den 29 augusti på Sjöterassen, Fröjdholmen.

PRO är med i referensgruppen Mötesplats Oviken, allaktivitetshallen i Myrviken, som ska tas i bruk vid årsskiftet.

Maj-Britt Andersson propagerade för hemliga resan 26 juni och 80-årsresan 11 augusti samt

sparesa till Pärnu 29 september-6 oktober.

Trippelskraplotter är en viktig inkomst i vår verksamhet och nu finns också möjlighet att prenumerera, berättade vår kassör Birgitta Persson. Sju kronor från varje lott går till föreningen.

Ingemo berättade om den tillgänglighetsanpassning och bilplatser för vår lokal Träffpunkten, som styrelsen arbetar med.

Vi tog en paus i programmet och alla fick möjlighet att anmäla sig till kommande studiecirklar och aktiviteter på listor som var utlagda på borden.

Karin avtackade alla cirkelledare och medhjälpare med blommor och trippelskraplotter.

Så var det dags för härlig soppa med tillbehör som Anna Lindgren och Stina Karlström lagat.

Mätta och belåtna fick vi vara med om en härlig underhållning med Åke Jonsson, Folke Lindqvist och Rolf Engberg. De inledde med Wiggen och spelade och sjöng bland annat Bröllopet i Flänga, Myrstacken, Farfar Westmans snoa och Jämtland är bra, blandat med många roliga historier. De avtackades med stående ovationer.

Avrundning på en intensiv och trevlig dag blev det med dragning av Gölins lotter och både vinnare och övriga deltagare sågs leende dra hemåt.

Gunnar Stjernström