Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Lugnvik

I strålande sol tog sig 30 deltagare till samlingssalen på Kopparslagagränd 2 för att träffas och trivas en stund och för att få sig nyttig information till livs.

Vice ordförande Bo Johansson hälsade deltagarna välkomna och riktade sedan ett särskilt välkommen till Roger Lundqvist och Thomas Paulsson från Lundstams samt Mikael Lindström från Östersunds kommun. De gav oss en informativ och nyttig genomgång av hur vi ska sortera våra sopor och vem som tar hand om vad.

Roger och Thomas från Lundstams gick igenom de olika ”fraktionerna” som det kallas, det vill säga vad som ska läggas i de olika kärlen och Mikael redogjorde för vad kommunen hämtar.

Lundstams håller på med ”allt utom kärnavfall” och kommunen hämtar matavfall, farligt avfall och det som ska till förbränning.

Vi behöver tänka lite mera på vad som läggs i de olika kärlen. Allt som är en förpackning av något slag ska läggas i avsett kärl. När man köper en vara så får man betala en viss summa för förpackningen och om man sen slänger den i brännbart så får man betala en gång till för den. Så vi tjänar på att slänga så lite som möjligt i brännbart. Om vi sorterar så mycket som möjligt i övriga kärl så blir det färre kärl för brännbart som vi får betala för.

Många frågor fick gästerna och de besvarades på ett tillfredsställande sätt.

Trivselträffen avslutades med kaffe eller te och en god smörgås.

Sen kunde vi gå hem lite klokare än när vi gick dit.

Elsy Johansson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel