Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Lugnvik

PRO Lugnviks första månadsmöte i ”nya” lokalen gick av stapeln de 30 oktober. Ungefär 60 medlemmar kom till mötet som inleddes med att ordförande Lillemor Brandum hälsade välkommen och hoppades att det skulle fungera bra med maten. Det blev stökigt när vi hade surströmmingen och ”lagade” maten själv. Nu tog vi catering och hade gående bord, vilket fungerade bättre.

Lillemor informerade om att Veteranorkestern har julkonsert i Häggenås den 19 december.

Hon berättade också om ”Data-Rut”. Simon Bylund startade i november 2018 företaget med anledning att minska digitalt utanförskap hos seniorer. Tack vare RUT-avdrag kan seniorer få hjälp med allt inom mobil, data och it i sitt hem. Lillemor kan förmedla kontaktuppgifter.

När vi som bäst satt och avnjöt den goda lunchen så gick strömmen! Det var ljust så vi såg äta men hur skulle det gå med underhållningen? Det visade sig vara ett stort strömavbrott så det var ovisst hur länge det skulle vara.

Men det blev inga problem, de händiga kusinerna Hurtig påbörjade underhållningen utan förstärkare och det gick bra det med. Efter några låtar kom strömmen tillbaka och då kunde de koppla in förstärkare och ”trummor”. Då blev det fart. De spelade, sjöng, spexade och berättade historier till allas höga nöje. Efter avslutsnumret boogie woogie på fiol ville applåderna aldrig ta slut.

Mötet avslutades med det sedvanliga lotteriet och många av de cirka 60 deltagarna gick hem med ett leende på läpparna och en och annan med en vinst.

Elsy Johansson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel