Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Lugnvik

En av sommarens varmaste dagar äntrade cirka 40 ressugna pensionärer bussen den 24 juli. Resmålet denna dag var Lusthuset i Yxskaftkälen.

Vägen dit var bitvis lite skumpig men resan var mödan värd. Lusthuset är en fantastisk anläggning. För det första en vacker trädgård med många dammar, vattenfall och fontäner. Tyvärr förstördes mycket av trädgården på grund av ett oväder för några år sedan och är nu under återuppbyggnad. Trots det är det fantastiskt att vandra omkring i den härliga miljön.

På en uteservering med milsvid utsikt mot fjällvärlden blev vi serverade kaffe/te och en hembakad stut som smakade mycket bra.

Efter fikastunden vandrade vi länge runt i en minivärld bestående av järnvägar, fjäll, sjöar och ett varierande landskap med miljöer bland annat från Inlandsbanan. Där fanns tåg, gamla bilar, djur och människor i olika arbetssituationer. Fantastiskt vilket arbete som lagts ner här!

Efter detta gick färden till Gåxsjö där en välsmakande lunch intogs på Karlssons bar. Ett litet besök i Gåxsjö kyrka hanns också med. Det är en mycket vacker kyrka byggd i nygotisk stil.

Hemfärden gick via Kakuåsen, Ottsjön och Föllinge och mycket nöjda resenärer klev av bussen vid 16-tiden. Vi tackar Ingegerd Lundebo som ordnat resan och Karl-Erik Backeryd som rattat bussen med, som vanligt, säker hand och trevligt bemötande.

Elsy Johansson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel