Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Lugnvik

Annons

Höstens sista månadsmöte tillika bugetmöte genomfördes lördagen den 24 november. Ordförande Lillemor Brandum hälsade alla välkomna.

Ingegerd Lundebo presenterade budget och verksamhetsplan för 2019 och båda godkändes och fastställdes.

Medlemsavgiften blir 20 kronor högre för 2019 vilket beror på att riksförbundet höjer sin avgift från 170 till 190 kronor, främst beroende på ökade kostnader vid Gysinge folkhögskola. PRO Jämtland och PRO Lugnvik får som tidigare 30 kronor vardera, vilket då ger en total medlemsavgift på 250 kronor.

Lillemor informerade om att det blivit nya regler för ansökan om bostadstillägg för pensionärer. Man har lättat på kraven vad gäller uppgifter om inkomst, förmögenhet, hyreskostnader med mera. Information finns på Pensionsmyndighetens hemsida.

Ingegerd informerade om att det så populära luciafirandet tillsammans med föreningsrådet förmodligen inte kommer att bli av i år. Det beror på att driften av fritidsgården har gått över till annan utförare och inga överenskommelser ännu har ingåtts.

Ingegerd informerade om att från och med 8 december kommer buss nr 8 att trafikera Semsåvägen. Den kommer att gå samma väg som tidigare linje 2 förutom att den inte går till Östersem. Nu får alla boende i lofthusen närmare till bussen. Den kommer att gå en gång per timme dagtid under en provperiod fram till och med juni. Därefter ska försöket utvärderas.

Närvarande medlemmar trakterades med en god lunch bestående av lasagne och rårivna morötter och som avslutades med kaffe och kaka.

Underhållningen bestod av att Lillemor delgav oss barns synpunkter på gamla människor och hon ledde oss också i allsång, delvis med juliga inslag.

Mötet avslutades som vanligt med den populära lottdragningen från ett digert presentbord.

Elsy Johansson