Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Lit-Häggenås

På grund av coronapandemin har PRO Lit-Häggenås inte haft några medlemsmöten sedan mitten av februari. I augusti varje år har det varit en surströmmingsfest. Styrelsen övervägde om det kunde bli någon surströmmingsfest i år och det blev bestämt att vi skulle ordna detta och samtidigt hålla oss till de rekommendationer som gått ut.

Den 24 september träffades vi på Hårkvallen som har en fin festlokal i anslutning till dansbanan. Vi möttes i dörren av Lars-Göran som såg till att alla spritade sina händer.

Ordförande Jan Holmgren hälsade alla välkomna och han underströk vikten av att även i fortsättningen hålla sig till de av Folkhälsomyndigheten utfärdade rekommendationerna.

Festkommittén hade dukat upp med gott om avstånd mellan borden och sittplatserna och eftersom vi inte var fler än 33 personer behövde vi inte vara för nära varandra.

Ett bord med allt som hör till en surströmmingsfest stod framdukat och på doften kändes det att burkarna börjat öppnas. Ett bord åt gången släpptes fram och tog för sig av surströmming, peran, lök och det goda hembakade tunnbrödet. Det hördes på sorlet att alla hade mycket att tala om och för en del var det första gången på över ett halvt år som de träffades.

Trots att vi inte var så många, var vinstbordet till det populära lotteriet välfyllt och efter maten förrättade John-Erik dragningen. Till kaffet serverades en god kaka som Lena bakat.

Ordförande tog återigen till orda och han riktade ett varmt tack till Olle, Lena och Lars-Göran i festkommittén, vilka som vanligt gjort ett strålande arbete för att denna träff kunnat genomföras. Han påminde också om kommande planerade träffar. Måndag den 5 oktober är det träff utomhus för en promenadorientering och senare i oktober är det planerat för ett musikcafé. Naturligtvis är vi uppmärksamma på vad gäller coronaviruset och det kan bli ändringar i det som är planerat. Information på facebook, affischer och i ortspressen kommer att finnas.

Roland Norrman

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel