Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Lit-Häggenås

Måndag den 24 februari hade PRO Lit-Häggenås sitt årsmöte. 36 intresserade medlemmar kom till dagens möte vilket öppnades av ordförande Jan Holmgren, som även hälsade alla hjärtligt välkomna. Till uppgift att leda årsmötesförhandlingarna valdes Kjell Carlsson med Roland Norrman som sekreterare.

Parentation över avlidna medlemmar under år 2019 kom som nästa punkt. Inger Mårtensson tände ett ljus, mötesdeltagarna reste sig upp för en tyst minut. Inger läste en dikt av Nils Ferlin varefter dagens gästartist Lill-Bengt på dragspel framförde en vers ur psalmen Blott en dag.

Nästa punkt var ordförandens genomgång av den framlagda verksamhetsberättelsen med årets aktiviteter. Kassören Rut Larsson kommenterade 2019 års ekonomi som gav ett överskott. Samtliga styrelsemedlemmar omvaldes. Efter avslutade årsmötesförhandlingar serverades en god broccolisoppa med välsmakande smörgåsar. Bra!

Sedan bjöds det på musikalisk underhållning i form av ”Sulviks-sonen” Lill-Bengt, populär spelman och välkänd efter många års samarbete med Jokkmokks Jokke. Lill-Bengt hanterar både dragspel, gitarr, sångröst och spelmaskin samt trivsamt småprat mellan låtarna. Repertoaren är uppskattad och varierande från bland annat Evert Taube, Dan Andersson, Sven-Ingvars, Vikingarna, Elvis Presley till våra lokala kändisar Skogsby-Lasse och Karin Hemmingson.

Alla deltagare kände kaffesuget varför det gjordes ett ”break” för kaffe med hembakad gobit. Efter några ytterligare musikaliska örhängen blev det dags för dragning av sålda lotter.

Avslutningsvis framförde ordförande Jan Holmgren ett varmt tack till alla som bidragit till ett trivsamt årsmöte, medlemmar, festkommittén och övriga i styrelsen.

Tack för ett minnesrikt år 2019 och vi ser fram emot ett intressant år 2020.

Eric Dromberg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel