Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Lit-Häggenås

I Kyrksalen i Lit hade PRO Lit-Häggenås måndagen den 18 november sitt höstmöte. Ordförande Jan Holmgren började med att hälsa mötesdeltagarna och dagens underhållare Shirley och Tommy välkomna. Dagordningen fastställdes och två medlemmar valdes för att justera protokollet.

Så till punkten verksamhetsplan 2020. Under 2020 planeras elva medlemsträffar inklusive årsmöte, surströmmingsfest, julfest och friskvårdsdag. PRO Lit-Häggenås har under året många aktiviteter för sina medlemmar, cirklar, boule, resor, danser på Hårkvallen med mera.

På Bykontoret har PRO-medlemmar, varje torsdag under hösten, haft möjlighet att höra och se föredrag med olika ämnen. Detta sänds från Jamtli och pågår till 12 december.

Trots motstånd från styrelsen för PRO Lit-Häggenås blev det vid distriktets möte beslutat att höja medlemsavgiften med fem kronor. Kassör Rut Larsson gick igenom budgeten för 2020 och svarade på frågor som mötesdeltagarna ställde och det kan konstateras att föreningen har en god ekonomi.

Den 24 och 25 januari 2020, är det seniormässa på folket hus och där kommer det att finnas en monter som bemannas av medlemmar från olika PRO-föreningar.

Vid punkten där medlemmar tipsar om aktiviteter vid medlemsmöten, framkom det önskemål om att anlita någon kunnig, exempelvis en jurist som talar om värdet av att upprätta en framtidsfullmakt och vad en sådan fullmakt innebär. I sammanhanget tog ordförande upp nyttan av att använda sig av det Vita arkivet för att på detta sätt underlätta för efterlevande. Detta finns att tillgå på begravningsbyråer.

Vår distriktsordförande Leif Persson deltog i mötet. Han fick en fråga om nyttan av de prisundersökningar som görs av PRO. Leif svarade att detta är något som bestäms centralt och det är svårt att påverka på distriktsnivå.

Mötet avslutades och festkommittén bar in kaffe, skinkstutar och Lenas goda hembakade kaffebröd.

Dagens underhållare Shirley och Tommy var en ny bekantskap för undertecknad. Vi fick höra många ”örhängen” från förr och fin sång av Shirley, stämsång samt vackert gitarrspel, gör att vi säkert kommer att höra mer av dem framöver.

Ordförande tackade mötesdeltagarna för visat intresse, festkommittén tackades för gott fika och att de alltid ställer upp på bästa sätt. Ordförande överräckte blommor och choklad till Shirley och Tommy och som avslutning påminde han om nästa träff, som är julfest i Häggenås föreningshus den 12 december.

Roland Norrman

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel