Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Lit-Häggenås

I september 1949 bildades PRO Lit-Häggenås. Föreningen har alltså varit verksam i 70 år och lördag den 28 september firades detta i Häggenås sporthall och 110 personer hade hörsammat inbjudan. En buss hade hyrts in och många utnyttjade tillfället att åka med den från Lit till Häggenås och åter efter festens slut. I sporthallen väntade vackert dukade bord.

Ordförande för PRO Lit-Häggenås, Jan Holmgren, inledde med att hälsa föreningens medlemmar välkomna samt de speciellt inbjudna från andra PRO-föreningar, Kjell Edin från SPF i Lit samt PRO-distriktets ordförande Leif Persson och vice ordförande Gertrud Nygren. Orkestern Reminders var engagerad för underhållningen och även de hälsades välkomna.

Jan fortsatte sitt tal och berättade att PRO Lit-Häggenås är en aktiv förening med över 200 medlemmar. Föreningen har medlemsträffar varje månad, flera cirklar, utflykter och resor och tack vare en god ekonomi kan dessa aktiviteter subventioneras vilket kommer medlemmarna till godo.

På storbild visade Jan sedan ett foto från 1949 på föreningens första medlemmar och det var cirka 35 personer från Litsområdet, Norra Lit och från Häggenås med omnejd. Detta hade ordnats med stor hjälp av Olle Arvidsson och han tackades med en rungande applåd.

Jan avslutade talet med att påminna om de medlemmar som inte längre är med oss och på detta följde en tyst minut.

Så bar festkommittén in buffématen bestående av kycklingfilé, kantarellsås, klyftpotatis samt smör, bröd och sallad.

I pausen mellan mat och kaffe höll Leif Persson ett kortare tal om situationen för dagens pensionärer och han gratulerade föreningen till de 70 åren. Tal och gratulation hölls också av vice ordförande Gertrud Nygren. Även Kjell Edin höll ett tal och tryckte speciellt på det fina samarbetet mellan de båda föreningarna och han nämnde speciellt danserna på Hårkvallen som SPF och PRO har varannan söndagskväll under sommaren.

Kaffe och en härlig kladdkaka med vispgrädde avslutade måltiden.

Ally och Bror Arhusiander har under 12 års tid varit engagerad i sommarens danser på Hårkvallen och de har bidragit till att föreningen stärkt sin kassa med åtskilliga tusenlappar. De avslutar nu sitt uppdrag. Jan kallade fram dem och uppvaktade med varsin delikatesskorg och han tackade dem för deras insats för föreningen.

Redan vid ankomsten möttes vi av fin musik från orkestern. De fortsatte nu underhållningen och vi fick höra låtar från företrädesvis 1960-talet, något som passar dagens pensionärer alldeles utmärkt. Fin sång och härliga gitarrsolon avlöste varandra.

Eftermiddagen och kvällen led mot sitt slut och ordförande Jan Holmgren tackade gästerna, orkestern, festkommittén och alla andra som bidragit till ett lyckat jubileum.

Roland Norrman

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel