Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Lit-Häggenås

Surströmmingsfest i Handog, för medlemmarna i Lit-Häggenås PRO, arrangerades den 21 augusti.

Byn Handog, belägen 8 km utanför Lit, är en vacker bygd med många äldre, men även en del nyare hus. Här finns också ett föreningshus som varsamt renoverats för att passa tidens krav på service för de som använder lokalen. Samtidigt finns känslan av en äldre bygdegård kvar.

Här har Lit-Häggenås PRO de senaste åren haft sin surströmmingsfest och så även i år. Drygt ett 50 tal PRO-are hade samlats för att avnjuta årets surströmming. Sång och musik mötte gästerna då de klev in i den vackert dukade lokalen. Det var Karin och Bure som underhöll med sång och dragspelsmusik.

Det kändes av doften att strömmingsburkarna börjat att öppnas och efter att vice ordförande Olle Paulsson hälsat alla välkomna bar festkommittén in de åtråvärda fiskarna och placerade dem på buffébordet, som var fyllt med allt som hör till en surströmmingsfest. Det var mycket konversation vid borden, eftersom många inte träffats under sommaren, och alla såg ut att trivas.

Karin och Bure fortsatte underhållningen och med Bures fina dragspelsmusik och med Karins entusiasm, sjöng många av gästerna med i de välkända sångerna. Kaffe och en god kaka avslutade måltiden. John-Erik förrättade dragningen i det populära lotteriet och de av deltagarna skänkta vinsterna fick nya ägare. Vi tackade Olle, Lena och Lars-Göran som ordnat festen.

Nu blir nästa träff i Häggenås sporthall den 28 september då föreningen firar 70 år. Mer om detta i kommande tidningsannonser och på affischer i närområdet.

Roland Norrman

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel