Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Lit-Häggenås

Annons

Den 29 april hade PRO Lit-Häggenås ordnat ett allmänt informationsmöte med polisen i Kyrksalen i Lit. Ordförande Jan Holmgren hälsade ett 40-tal både medlemmar och icke medlemmar välkomna för att lyssna och lära sig hur man undviker att bli lurad av bedragare.

Poliserna Christer Höglund och Björn Olofsson redogjorde på ett enkelt och bra sätt hur man ska skydda sig mot bedragare. Det är ett väldigt aktuellt ämne, det finns ju dom som inte sysslar med annat än att försöka lura äldre på pengar och annat. Tack vare den information som vi fick så kan vi förhoppningsvis skydda oss mot dessa bedragare och även se till så de blir fast och fällda.

Poliserna talade om att man skall vara väldigt vaksam med vem man släpper in i lägenheten eller huset. Är det någon som utger sig för att vara hantverkare, så ring företaget och fråga om personen tillhör dem.

Man ska också vara noga med att dokumentera alla sina värdeföremål. Man kan också dna-märka sina saker, då vill inte bedragarna ha med dem att göra. Se till att hålla ytterdörren låst och montera in ett titthål så man kan se vem som står utanför.

Dagen avslutades med att alla fick ställa frågor till poliserna, vilka gav svar på allt vi frågade om. Sedan avslutade vi med fika och ordförande Jan Holmgren tackade Christer och Björn för en intressant information med en liten present.

Jan Holmgren

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons