Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Lit-Häggenås

Ja, så var då årets sista resa över. Vi startade i Lit, sedan for vi till Häggenås och Östersund och plockade upp medlemmar och det blev full buss – 48 personer.

Det första resmålet blev Fröå gruva där vi bjöds på stut och kaffe samt fick information om gruvan när den tillkom och under vilka omständigheter samt hur det gick fram till nerläggningen. Färden gick så vidare till Vålådalen där vi intog en väl smakande lunch. Vädrets makter var än en gång med på vår sida sol och lagom varmt och mysigt.

Efter lunchen i Vålådalen gjordes ett besök i Vallbo kapell där kyrkvaktmästaren berättade lite om hur Vallbo uppstod och hur kapellet kom till. Det var folk runt om i bygden som fick göra dagsverken genom att bygga kapellet.

När vi var i kapellet passade ordförande i föreningen, undertecknad Jan Holmgren, på att överräcka en minnesgåva till reseledaren Marianne Hellström eftersom det var sista resan som hon var reseledare. Marianne tackades för det stora arbete hon lagt ner för föreningen och för alla intressanta och trevliga resor genom åren. Så fick hon ett hjärta av glas runt halsen.

Efter Vallbo for vi så till Ristafallet där man varje gång blir lika förundrad över denna mängd med vatten som alltid forsar fram, det tar aldrig slut. Det avslutande besöket för dagen blev så Sekelhuset i Mörsil där det blev eftermiddagsfika med kaffe och bakelse.

Vi ska heller inte glömma bort vår chaufför på färden, Folke, som med van hand lotsade oss genom det jämtländska landskapet på ett säkert och tryggt sätt.

Ett stort tack till Marianne och Folke för alla fina bussturer i sommar.

Jan Holmgren