Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Leva Livet

PRO Leva Livet hade vid sitt trivselmöte i februari 78 besökare som först fick lyssna på Lisa Sallin, känd företagare från Nälden, som på ett engagerat sätt och med humor i både tal och blick berättade om hur det är att vara företagare och då speciellt kvinnlig sådan.

Hon berättade om företagets tillkomst och visade tavlor på företagets fastigheter från förr och dess utveckling fram till i dag. En mycket spännande och intressant berättelse med ett företags medgångar men även att det ibland finns motgångar, som med kämparanda och nya idéer måste övervinnas.

Lisa beskrev deras produkt, ägget, som helt förträffligt till både form och utseende.

En entusiasmerad publik ställde intresserat frågor som Lisa besvarade med bravur.

Innan fikapaus och lotterier fick den månghövdade publiken lyssna till fantastiskt ljuvlig pianomusik. Estrad Norrs pianist Stefan Widmark framförde klassiska pianopärlor. Ett mycket fint program där Stefan presenterade en historik över de tonsättare vars mest omtyckta stycken han framförde. Stefan visade också ett stämningsfullt bildspel under föreställningen, som visade tonsättarna och den miljö de vistades i.

Ett härligt kulturinslag som gav oss lyssnare kunskap om flera klassiska tonsättare från 1700-talet till 1900-talet. Föreställningen avslutades med sommarljuva bilder från Frösön och Wilhelm Pettersson-Bergers ”Intåg i Sommarhagen”.

En fin februarieftermiddag som gav oss besökare mersmak för både företagande och klassisk pianomusik.

Nästa möte med PRO Leva Livet är den 18 mars och då är samtliga medlemmar inbjudna till föreningens årsmöte.

Harriet Jorderud

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel