Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Leva Livet

Elever från Birka Folkhögskolas musiklinje ”lussade” för PRO Leva Livets medlemmar vid årets sista medlemsträff. De traditionella julsångerna framfördes med fantastisk känsla och vacker stämsång som försatte oss lyssnare i riktig julstämning. En upplevelse som vi kommer att minnas länge, en ljusning i vintermörkret.

Margareta Winge, författare, läste tänkvärda ord om Maria, Jesu moder, hur var det att föda i stallet, hur gjorde du?

Ordförande Marianne Stålberg hälsade välkommen och då särskilt till de 15 nya medlemmarna i föreningen. Under året har totalt 100 nya medlemmar gått med i föreningen som snart har 400 medlemmar. Det är väldigt trevligt, tycker Marianne Stålberg, men det finns tyvärr få lokaler i staden som kan rymma ett par hundra vid föreningens trivselträffar, som genomförs en gång i månaden.

Enligt julens traditioner bjöds medlemmarna på skinkstutar till kaffet och utlottning av julklappar, fint inslagna paket som skänkts av medlemmarna själva. Stämningen var god och det surrades och pratades, och mellan varven sjöngs allsånger, ”jag drömmer om en vit jul där hemma…” med flera julmelodier.

Marianne Stålberg avslutade dagen med en tillönskan om god jul och en förhoppning om att vi ses igen nästa år.

Inger Breil

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel