Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Leva livet

Vid PRO Leva livets höstmöte deltog astrofotograf Göran Strand genom att visa sina bilder om rymdljus, ljusfenomen, stjärnor, månen och norrskenet i olika former. Fem av hans norrskensbilder har getts ut som frimärken 2016.

Göran Strand berättade att han varit intresserad av rymden och haft en stor passion för astronomi ända sedan barnsben och hans bilder har med tiden lett till att han bland annat utsetts till Sveriges bästa astrofotograf år 2016. Flera av hans bilder har publicerats av bland annat NASA:s Astronomy Picture Of the day och National Geographic och flera andra internationella medier.

Höstmötet leddes av ordförande Marianne Stålberg som öppnade mötet med att hälsa nytillkomna medlemmar välkomna. Därefter genomfördes mötet helt enligt dagordningen. Förslag till budget beslutades och medlemsavgiften till föreningen kommer att bli oförändrad, det vill säga 75 kronor/år, medlemsaktiviteter varje månad, utom juli, presenterades.

Det handlade om olika kulturinslag med sång, musik och författarbesök, en föreläsning om att vara egen företagare, besök på Stocke Titt, där arkeolog Kristina Jonsson kommer att berätta om Västerhus kapell, och i slutet av året det traditionella julfirandet med lucia, julsånger och lussebullar. En väl planerad aktivitetslista inför 2020 till medlemmarnas nytta och nöje.

Inger Breil

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel