Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Leva livet

PRO Leva livets trivselmöte i oktober var som vanligt mycket välbesökt.

Trots det stora strömavbrottet kom 76 besökare till mötet.

Denna gång var temat för dagen ”Vad gör vi av vårt rat?” En högst angelägen fråga i tider som denna med miljöfrågorna högst på dagordningen. Ordförande Marianne Stålberg inledde mötet med att hälsa välkommen och därefter gjorde hon en betraktelse från äldre tider hur sopor och skräp hanterades. Och vem minns väl inte stenrösen där man som barn kunde göra många fina fynd att leka med.

Inbjudna att informera om dagens resurshushållning eller i mer dagligt tal renhållningsfrågor var från ansvarig enhet inom Östersunds kommun Mikael Lundström samt från Lundstams renhållning Jens Söderman. Båda informerade om respektive enhets arbete med renhållning och hur fraktionerna tas omhand vid bland annat återvinningsstationer.

Besökarna vid trivselmötet fick också kunskap om vilken tid det tar för olika produkter att förintas i naturen. En snusdosa vill till exempel ha 500 år på sig att försvinna om den blir kastad i skogen. En intressant film visades från Lundstams hur framtidens sophantering kan se ut med hjälp av robot.

För kulturinslaget stod Sandra Olsson och Janne Hemmingsson med ett mycket finstämt program, där Sandra sjöng till Jannes gitarrackompanjemang. En vacker sångröst till fint gitarrspel med ett program som inleddes med Barbro Hörbergs Känsla för grönt.

Vi fick också bland annat höra Strövtåg i hembygden med liten annan variation och Love me tender med svensk text. En härlig musikstund som vi gärna återkommer till.

Som avslutning på dagen serverades kaffe med goda smörgåsar med efterföljande lotteridragningar.

Harriet Jorderud

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel