Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Leva livet

Pro Leva livet har haft sitt årsmöte och samtidigt firat sin femåriga födelsedag. Verksamhetsåret har bjudit på många skiftande programpunkter och medlemsantalet fortsätter att öka. I PRO Leva livets programförklaring står att föreningen ska arbeta med kultur och samhällsfrågor och den målsättningen har mer än väl uppfyllts.

Det har varit information om våra tänder och tandvårdsreformen, det har talats om bostadspolitiken i Östersund och utvecklingsarbete bland kvinnor i Kenya. Dagstidningarna i Jämtland har berättat om hur de kan arbeta under samma tak och det har varit besök på Jamtlis 70-talsutställning. Några riktigt populära inslag var den traditionsenliga dagen på Östersundstravet och en resa till Glen med information om samefrågor, lunch på restaurang Hävvi och besök på gårdsmuseet i Hovermo. Information om papperstidning eller digitala medieprodukter och EU-information var öppna aktiviteter som riktade sig till alla pensionärer.

Kulturinslagen har varit skiftande, alltifrån Leva livets egna musik- och poesiförmågor, till medverkan av elever vid musikutbildning och information om Pilgrimsleden.

Vid årsmötet förrättades sedvanliga val och styrelsen består nu av Marianne Stålberg, Ingrid Norrman, Gunvor Lindström, Gertrud Nygren, Agneta Åstrand, Gertrud Hedberg, Ulla Modén, Anna Greta Bergqvist, Ulf Norin och Sten Persson.

Kulturinslaget bestod av att Birgitta Carlsson berättade om sin vistelse hos Kunaindianerna på San Blasöarna utanför Panamas. Hon visade också deras fantastiska Molas, som är vackra textilier med bildapplikationer.

Ännu ett kulturinslag var när Arne Lindström visade ett bildspel som han ställt samman uti från hela årets verksamhet i PRO Leva Livet.

Ordförande Marianne Stålberg tackade alla närvarande och påminde om det öppna möte om bostadspolitiska frågor som äger rum onsdag den 9 april på OSD. Då kommer representanter för politiska partier, pensionärsorganisationer och hyresgästföreningen att debattera under rubriken Äldres rätt till ett bra boende är en fråga för hela samhället.

Gertrud Hedberg