Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Krokom

PRO Krokom höll sitt årsmöte på Hägragården fredagen den 21 februari. Dagen bjöd på riktigt vårväder med temperatur runt noll och strålande sol.

Örjan Persson hälsade välkommen till ett 90-tal medlemmar och medverkande och därefter följde parentation under vilken Anette Johansson läste ett par dikter, den ena av duon Afzelius/Wiehe och den andra skriven av vår biskop Eva Nordung Byström.

Örjan välkomnade och presenterade namnen på sju nya medlemmar, varpå Gertrud Nygren valdes att leda årsmötesförhandlingarna och Gunnel Vejdeland som dess sekreterare.

En stund av mötet avsattes så att samtliga hade möjlighet att ta del av verksamhetsberättelsen, varefter Gertrud endast berörde den punkt för punkt innan den godkändes av mötet. Av den framgår att flitens lampa har lyst i vår förening även i år. Vi har haft läsecirklar, dansat och spelat boule, sjungit och handarbetat och ordnat bingo-träffar. Några har gått kurs i akvarellmålning eller lärt sig mera om konsten att hantera sin telefon och läsplatta. Jämtlands historia och kurs i hjärt-och lungräddning har också stått på programmet.

Månadsmötena har varit nio till antalet, varav fyra med mat och dans, sommardanserna på Grönänge och Å-parken har varit välbesökta.

Sommarresan gick längs Vildmarksvägen och under hemliga resan besökte vi bland annat Cowboy-kåken i Mårdsjön, 1800-talsgården i Strånäset och stavkyrkan i Lillsjöhögen. På höstkanten var det dags för ett besök i Nöjden och adventsresan gick till Undersåkers kyrka.

Vid årets slut var vi 480 medlemmar. Styrelsens berättelse, resultat- och balansräkningen samt revisorernas berättelse godkändes av mötet.

Gertrud poängterade särskilt det jobb vi gjort med bilbältes- och hjälmkontroll vilket sker varje år på uppdrag av NTF.

Styrelsen omvaldes och består av Örjan Persson ordförande, Margot Nordström kassör, Gunnel Vejdeland sekreterare, Barbro Johansson studieorganisatör, Göran Hestner medlemsansvarig, Torsten Svärd hemsidesansvarig samt Ella Eckerman ordinarie ledamot. Ersättare: Evald Eriksson och Anita Svärd (nyvald). Revisorer: Claes-Göran Sundqvist och Jonny Engelin. Därefter val av kontaktombud, mötesansvariga och övriga kommittéer.

Inbjuden gäst var Malin Sjöbom från Handelsbanken. Hon belyste och varnade för fällor vi kan utsättas för i form av telefonbedrägerier, kortstölder och scanning med mera. Gällande regel: Lämna aldrig känsliga uppgifter per telefon, skydda ditt Bank-ID och var rädd om kort och koder.

Därpå var det dags för fika. Anita hade bakat mjukbröd så det blev goda stutar och sedan Silviakaka till kaffet. Kjell-Erik Jonasson med gitarr underhöll oss med ett härligt visprogram på såväl norska, svenska som jämtska. "Jämtlandstöus" och "Pensionärsvisan" var några av favoriterna.

Blombuketter delades ut till Annette och Gertrud för deras medverkan. Dragning på de fem sålda lotterierna och en tackapplåd till tjejkvartetten som ordnat fika och servat oss denna dag. Därpå avslutades det innehållsrika årsmötet.

Gunnel Vejdeland

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel