Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Krokom

December månad innebar för våra medlemmar först en adventsresa och sedan den sedvanliga julfesten. Adventsresan gjorde vi första advent och då styrde vi kosan västerut för att besöka gudstjänsten i Undersåkers kyrka.

Det var inget önskeväder när vi startade resan med Per från Krokoms buss AB vid ratten. Det snöade och blåste snålt och sikten var inte den bästa men Per tog det försiktigt så allt kändes tryggt och bra. Väl framme fick vi en kort promenad uppför den branta och lite hala backen upp till kyrkan som ligger så högt och vackert.

Undersåker har en stor och imponerande kyrkokör. Dom framförde de traditionella adventssångerna och psalmerna sjöng vi till mäktigt orgelackompanjemang delvis med inslag av trumpet. Och en predikan full av liv och engagemang som inte lämnade någon oberörd.

Himlen hade ljusnat när färden sedan fortsatte mot Fjällsätra - det anrika gamla pensionatet som efter ägarbytet för ett par år sedan numera heter Åre-Fjällsätra och drivs av My Ernevi och Wille Lindberg. I en mysig miljö och med den imponerande fjällvärlden utanför fönstret åt vi oss mätta av deras goda och rikliga lunchbuffé. Under hemfärden såg vi älg vid flera tillfällen, både vid vägkanten och framför bussen, men i övrigt gick färden lugnt på nyplogad fin vinterväg och en vacker eftermiddagshimmel med en liten tunn skära av nymånen.

Den 14 december lackade det mot jul och då åkte vi som vanligt till Näldens bygdegård för att äta julmat, umgås och dansa. Alla välkomnades med glögg och pepparkakor, så trivseln och julstämningen infann sig snabbt. Örjan Persson hälsade oss välkommen, så också till tre nyanmälda medlemmar. Han påminde också om att biljetter till Östersundsrevyns pensionärsföreställning går att beställa genom honom samt informerade om planerad utbildning av dator, läsplatta och smartphone.

Barbro Johansson berättade om svårigheterna att hitta lämpligt material för cirkelläsning inför vår planerade resa till Roslagen men föreslog att vi samlas och läser "Hemsöborna" av August Strindberg.

Julfest och allsång hör ihop. Medlemmarna i kvällens orkester, Finezze, var behjälpliga med ord och ton så vi kunde klämma i med en rad kända jullåtar. Sedan var det dags för den väntande tallriken med den alltid lika goda julmaten och därefter kaffe med en läcker liten bakelse. Därefter dragning av fyra sålda lotterier med vinster från ett välfyllt vinstbord.

När det blev dags för kvällens dans anlände ytterligare ett gäng danssugna så det blev snabbt full fart på dansgolvet. Och när det sedan blev en stunds paus bjöds som vanligt kaffe och hembakta "julkrus".

Gunnel Vejdeland

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel