Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Krokom

Annons

Enligt tradition var årets oktoberfest förlagd till Hägra bygdegård. Efter en god middag var det dags för dans och den här kvällen var det Glads orkester som stod för musiken. Det blev en så´n kväll vi behöver i höstmörkret.

Den 7 november var medlemsmötet förlagt till Krokoms kyrka. Örjan Persson hälsade välkommen till ett 70-tal deltagare - åhörare och medverkande. Han presenterade också namnen på två nya medlemmar och meddelade att det genom föreningen går att boka biljetter till Östersundsrevyns pensionärsföreställning samt att vår adventsresa blir 1 december till Undersåkers kyrka och därefter lunch på Fjällsätra.

Vi hade bjudit in kommunens socialförvaltning att medverka. Maria Hamrén och Mikael Norberg, bägge biståndshandläggare, berättade om de olika tjänster som finns att söka, allt från hemtjänst, anhörigstöd till särskilt boende med mera. Ann-Louise Mattsson-Almgren redogjorde för de olika avgifterna för service, vård och omsorg. Broschyrer fanns att tillgå med presentationer och bestämmelser.

Margot Nordström och Ella Eckerman presenterade förslag till budget och programplanering för år 2020 och föreslog oförändrad medlemsavgift. Förslagen godkändes av mötet. Birgitta Svanholm, från Krokoms byförening, meddelade att den kommunala lokalen Smedjan, som ska kunna nyttjas av föreningar och till ungdomsverksamhet, nu är nyrenoverad och kommer att invigas den 7 december.

Dagens underhållare var Hans-Erik Jansson. Han bjöd på härlig sång och ett underbart gitarrspel och med en repertoar helt i vår smak. Han fick en paus när det var dags för fika och då bjöds kaffe och en festlig räkmacka. En stund med mera sång och musik och dragning på fem sålda lotterier avslutade det innehållsrika mötet.

Gunnel Vejdeland

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel