Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Krokom

Vi har som tradition att vartannat år göra en resa till Nöjden och i år gick färden den 5 september i en välfylld buss och med Lars-Göran Nilsson vid ratten.

Regnet hängde i luften men hade upphört när vi kom fram efter ett par timmars färd. Som vanligt var det kolbullar som bjöds denna dag och dom sex i Nöjden-kommittén hade haft en tuff förmiddag för att få allt i ordning tills gästerna anlände. Med tanke på vädret var det dukat inne i det mysiga torpet, men när solen tittade fram var det frestande att njuta sin kolbulle på en bänk ute i det gröna.

Efteråt var det skönt med en liten promenad med en tipsrunda. Frågorna var inte lätta så det blev rena sömmersketipset, men det kan också ge vinst- så också i dag med choklad till dom bästa.

Doris Nilsson hade med sitt durspel och bjöd på både sång och musik och på övervåningen fanns Jan-Åke Jonsson och hans Saskia som visade sin fina same-slöjd. Mätta och belåtna tog vi farväl av Nöjden för denna gång för fortsatt färd upp mot Stensjöarna.

Jan-Åke följde med som guide och berättade om det stora kraftverksbygget där i slutet av 1960-talet. Uppe vid Stora Stensjön har Jounavaerie sameby sitt sommarviste och här gjorde vi ett kort stopp för fotografering av den vackra utsikten.

På hemvägen gjorde vi ett besök i Skärvången - först på Ulleriet där vi kunde köpa varma strumpor och sedan till ostbutiken med alla dess frestelser. Väl hemma, nöjda och mycket tacksamma att SMHI:s väderprognos slagit helt fel för denna dag - nästan i alla fall.

Det var en kall men vacker höstdag när vi, cirka 65 personer, samlades i Aspås sockenstuga och fick ta plats vid vackert dukade bord prydda med klasar av rönnbär.

Örjan Persson hälsade välkommen och då speciellt till dagens medverkande, Jana Novak från Apoteket och Anders Berggren, alias Mr Hammond music, vilken vi hade glädjen att lyssna till medan vi samlades.

Örjan fortsatte med att rapportera fyra nytillkomna medlemmar och gav en kort rapport från senaste mötet med KPR. Barbro Johansson berättade om planerade studier, akvarellkurs med start 14 oktober och en cirkel med Jämtlands historia under ledning av Evert Jonsson med start 10 oktober. Sommarresan planeras till Roslagen och lämplig litteratur för en läsecirkel sökes. ABF planerar hålla en första kursdag med hjärt- och lungräddning och krisberedskap.

Därefter fick vi lyssna till Jana Novak, chef för apoteken i Krokom och Jämtlands Änge. Apoteken har i dag svårt att rekrytera personal, då det råder brist på välutbildad personal vilket här har lett till minskade öppettider och ibland dagar då det varit helt stängt. Hon gav oss många tänkvärda ord om medicinering, biverkningar och om olämpliga mediciner för oss äldre. Projektet "Koll på läkemedel" innehåller bland annat rätten till läkemedelsgenomgång för patienter över 75 år med fem eller flera läkemedel. Mycket och nyttig information. Som tack överlämnades en vacker höstbukett.

Därefter serverades kaffe med en mättande skinkstut samt äppelkaka med vaniljsås, allt till musik av Mr Hammond från hans härliga repertoar med idel örhängen. Därpå dragning på tre sålda lotterier och en stund med mera musik. Som avslutning inrop och tackapplåd till gänget som fixat det goda fikat denna dag.

Gunnel Vejdeland

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel