Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Krokom

Annons

Medlemsmötet i mars var som vanligt förlagt till ett soligt Ås. Örjan Persson hälsade välkommen till ett 70-tal medlemmar samt till Senior-shopen och till dagens underhållare Gunnar Stenmark och Elisabeth Grönlund. Ett välkommen också till tre nyanmälda medlemmar.

Gunnel Vejdeland informerade om arbetet inom KPR (kommunala pensionärsrådet), hur det är sammansatt och vilka frågor som varit aktuella senaste tiden. Det har bland annat handlat om nybygget "Kvarna", nattpatrullens bemanning och om ny teknik, exempelvis GPS-klockor och nattro-kameror.

Barbro Johansson meddelade att resan "Vildmarksvägen" blir onsdag-torsdag vecka 26. Sedan var det dags för fikapaus och det bjöds en rejäl bit smörgåstårta till kaffet.

Därefter fick vi lyssna till musik med Gunnar och Elisabeth. Gunnar är riksspelman och instrumentbyggare och bygger bland annat spelpipor i trä. Först fick vi lyssna till ett par låtar på säckpipa och sedan folkmusik med såväl pipa, som flöjt och fiol. Ett trevligt och annorlunda programinslag.

Därefter var våra sex mannekänger redo att visa oss vår- och sommarmodet vilket som vanligt frestar både sinne och kassa.

Mötet avslutades med dragning på tre sålda lotterier och en tackapplåd till Britt Holmgren och Linnea Norberg, som ordnat och jobbat för oss denna dag.

Lördag 27 april bjöd på riktig sommarvärme, 19 härliga grader, när vi samlades till sedvanlig vårfest på Rödöns bygdegård.

Ett 80-tal hungriga och förväntansfulla gäster tog plats vid de dukade borden. Örjan Persson hälsade oss välkommen. Sedan fick vi lyssna till Karin Semb Yamamoto, från Jämtlands senioruthyrning AB. Hon presenterade företaget och hur de arbetar. Där är ett flertal yrkesgrupper representerade, vilka utför både små och större uppdrag. Hon efterlyste också flera frivilliga arbetare.

Därefter middag med aptitretande förrätt och en laxkotlett med läcker sås till varmrätt. Allt avrundades med en kopp gott kaffe och sedan dragning på tre sålda lotterier.

Olle-Kjells spelade upp till kvällens dans med avbrott för en paus då det serverades kaffe och en god kaka.

Gunnel Vejdeland

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons