Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Krokom

PRO Krokom höll årsmöte på Hägragården den 15 februari. I hård konkurrens från OS i Sotji, kunde ordförande Örjan Persson välkomna ett 90-tal medlemmar. Alla fick en lott vid ankomsten.

Vi började med att tända ett ljus och hålla en tyst minut för att hedra avlidna medlemmar. Annette Johansson läste några vackra dikter och som vanligt hade hon några tänkvärda funderingar att ge oss.

Örjan berättade att nio nya medlemmar tillkommit sedan förra medlemsmötet.

Per Martin Edström valdes att leda årsmötesförhandlingarna. Verksamhetsberättelsen genomlästes och där kunde vi ta del av en flitig verksamhet i form av läsecirklar, seniordans, gymnastik, stickjunta, datakurs, sånggrupp samt intressanta och underhållande månadsmöten varvade med festkvällar med mat och dans.

Sommarresan gick till Åland. Vi bodde och åt på Ålands folkhögskola och fick uppleva ett sommarfagert Åland i tre dagar. I juli gick en bussresa till den populära danslogen i Täfteå med övernattning i Umeå. Den 1 augusti åkte vi på hemlig resa med intressanta besök i vår kommun. En dagsresa till Nöjden och adventsresa till Lits kyrka stod också på programmet.

Danserna på Grönänge har haft ännu en bra säsong och dessutom har några entusiastiska medlemmar i Ytterån ordnat två trevliga danskvällar på Åparken.

Vår förening växer och vi 541 medlemmar vid årets slut.

Styrelse: Örjan Persson ordförande, Ella Eckerman kassör, Gunnel Veideland sekreterare, Barbro Johansson studieorganisatör, Ulla Henriksson medlemsansvarig, Britt Jonasson reseorganisatör samt Rose-Marie Ring. Revisorer: Monica Lindam och Claes-Göran Sundqvist. Ersättare Kalle Svedberg. Valberedning: Arne Dahlin, John Fredriksson, Karin Persson.

Vackra blombuketter delades ut till en rad välförtjänta, bland andra till Ulla Henriksson som varit mångårig kassör och stöttepelare och till Ingemar Eriksson som fixat med ljud och bra dansorkestrar i många år. Blommor också till mötets ordförande och till en rad övriga som under flera år på olika sätt jobbat i vår verksamhet.

Dagens värdinnor, Astrid, Ella och Hilkka, hade fixat härliga mackor och till kaffet fick vi ett smarrigt vaniljhjärta.

Linda Rattfeldt var dagens underhållare. Hon sjöng ett flertal av Dan Anderssons visor till eget gitarrackompanjemang och berättade delar av hans livshistoria.

Som avslutning skedde dragning på sju sålda lotterier och sedan tog vi adjö av varandra och for hemåt.

Vid medlemsmötet i Ås församlingshem lördagen den 22 mars deltog ett 90-tal personer. Dagens värd, Arne Dahlin, hälsade välkommen till ett soligt Ås. Örjan Persson hälsade de medverkande välkomna och rapporterade att fyra nya medlemmar tillkommit senaste månaden.

Mattias Holmlund från Länstrafiken var inbjuden för att informera om de nya regler som gäller för färdtjänst och sjukresor. Krokoms kommun är från och med hösten 2013 ansluten till Regionförbundet Jämtlands län vilka uppdragit åt Länstrafiken att upphandla trafik från olika företag. Detta innebär en del förändringar – beställningar ska göras till en bestälIningscentral, BC Jämtland, beviliad färdtjänst gäller inom hela länet och för sjukresor är egenavgiften numera 100 kronor per enkelresa.

Till kaffet fick vi njuta av en härlig smörgåstårta samtidigt som "Arnes trio" underhöll.

Seniorshopen var nå plats med vår- och sommarkollektionen. All ära åt våra mannekänger som gjorde sitt bästa för att locka oss till att köpa något nytt.

Gunnel Vejdeland