Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Körfältet

PRO Körfältet hade sin studieupptakt den 21 september på Mötesplats Reveljen.

Föreningens trogna ordförande Ulla Deutschmann hälsade alla medlemmar välkomna till dagens möte och speciellt till dagens underhållare, Staffan Löwenberg från Hallen.

Ord och ton gick genast till Staffan som sjöng och som mellanprat berättade om sina ungdomsupplevelser från danser på Fröjdholmen, Storliens Högfjällshotell och Stadskällaren. Han hade en bred låtrepertoar med allt från Nat King Cole, Frank Sinatra, Louis Armstrong till Tore Skogman och berättade på ett medryckande sätt mellan låtarna.

Staffan berättade om artister som bara hade haft en stor hit på sin repertoar och sedan försvunnit från rampljuset. Han framförde som exempel, Mats Ohlins Jag tror, jag tror på sommaren.

Föreningens studieorganisatör, Astrid Eriksson, informerade om höstens studiecirklar och aktiviteter. Cirklar kommer att startas i sång, jamtska, gamla spel, stickning, blommor och växter samt läs och res - Evert Taube. Aktiviteter som gymnastik, qi gong, stavgång, motionsdanser och boule finns också.

Ordförande informerade om att Tantpatrullen kommer till Östersund den 11 oktober. Hon uppmanande därför alla damer att gärna komma till Stjärntorget med röd huvudbonad eller handväska för att demonstrera för högre pensioner.

Astrid fyllde år denna dag och blev därför uppbjuden av Ivan Jansson att dansa till den på 90-talet så populära Mycket ljus och mycket värme, som på den tiden hörde till standardrepertoaren på våra dansställen.

Förtäringen bestod av goda smörgåsar, kaffe och kaka som dagens eminenta arbetsgrupp serverade. Det blev sedan lotteridragning och vinsterna var kaffe och en väska innehållande choklad.

Den 19 oktober är det ordinarie medlemsmöte och då kommer Seniorshopen hit, och föreningen söker därför fyra kvinnliga och två manliga mannekänger.

Som avslutande nummer framförde Staffan med bravur den uppskattade Anthem ur Chess och fick stående ovationer.

Monica Göransson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel