Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Körfältet

Annons

Vid 8-tiden den 26 juni väntade Molunds buss med chaufför Lars på PRO Körfältets 80-plussare för en dagstur.

Alla ombordstigna hälsades välkomna till dagens resa av Astrid Eriksson och Gun Rösth. De hade planerat dagens utflykt, som började med ett stopp i det sommarfina Borgsjö med bussfika. Vi serverades goda smörgåsar och busskaffe, som det ska vara på utflykt.

Efter urdrucket kaffe fortsatte vi mot Ånge och skogarna mot Ljusdal och Ljustorget. En butik helt i ljusens tecken. Alla former, färger och dofter fanns att köpa för att lysa upp kommande höst.

Sedan började det kurra i magen och Stene gård i Järvsö blev nästa stopp. Efter att ha intaget en förnämlig buffé hade vi litet tid över att titta runt på Stene gård, en storgård från 1800-talet som är kulturminnesbevarad. Där finns ett 15-tal byggnader som nu i turisttider innehåller både hantverk och bageri.

På hemresan blev det ett stopp i Färila för korv- och jordgubbsköp.

Vår chaufför Lars lotsade oss sedan genom de brända skogarna mot Kårböle och berättade under tiden om hur det hade varit att jobba som bandvagnsförare i värme och brandrök. Hur folk ställde upp med allt de kunde och den fantastiska tackavslutning där alla som hjälpt till kunde närvara.

Litet eftermiddagskaffe smakade fint när vi kom till Knoppergården i Ytterhogdal. Flera tack till arrangörer och chaufför kom spontant innan vi var åter vid utgångspunkten. Det här vill vi göra om, var kommentaren.

Britta Dahlberg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons