Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Körfältet

Det var kallt och blåsigt när 46 glada och förväntansfulla körfältsmedlemmar tog plats i bussen. Dagens första mål var Ångsta och Locknemuseet. Vi fick en tur i museet av Lisa Hamren. Det visades också en intressant och verklighetstrogen film om hur den enorma meteoriten, som vägde 400 miljoner ton med en hastighet av 54000 km/tim slog ned och bildade Locknekratern.

Vi fortsatte nu på små slingrande vägar och Astrid, som var vår reseledare för dagen, visade sig ha god lokalkännedom i de här trakterna.

Så småningom hamnade vi vid den vackert belägna Revsundslogen, där vi fick avnjuta en delikat buffé med i huvudsak lokala och närproducerade produkter.

Jonna Hylen som var dagens värdinna berättade om logens historia och till desserten och kaffet underhöll hon och pojkvännen oss med skönsång och gitarrspel.

Mätta och belåtna äntrade vi åter bussen och nästa uppehåll var vid Herrevadsströmmen där vi också besökte Sveriges minsta museum. Endast fem personer fick plats åt gången.

Nästa stopp var vid Smååkrans getgård där vi fick titta på en massa getter och gulliga killingar. Många passade också på att köpa med sig getost och mese hem.

Trots det kalla vädret och den ihärdiga blåsten var humöret på topp och det blev lite allsång i bussen. Astrid fortsatte, till allas förnöjelse, att berätta om bygden där hon vuxit upp.

Det sista uppehållet för dagen blev bussfika på en rastplats. Chauffören Karl-Erik bjöd på kaffe och Astrids hembakta kaka var pricken över i-et.

Vid sjuttontiden var vi åter tillbaka på Körfältet. Alla var överens om att det hade varit en hellyckad dag. Stort tack till Astrid Eriksson och Karl-Erik Backeryd.

U. D.