Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Körfältet

PRO Körfältet fyllde 40 år i mars 2014. Detta firades med pompa och ståt lördagen den 17 maj med Jämtlandsbuffé, musik av Harmoni och underhållning med Evert Marcusson.

Solveig Wibe, 95 år, var en av dem som startade föreningen 1974. Solveig Wibe var då PRO Jämtlands ombudsman, vilket kommenterades av många äldre som tydligen inte ville acceptera en kvinna på den posten. De kallade henne lite ironiskt för konsult.

Vid föreningens start 1974 fanns det 79 medlemmar och medlemsavgiften var 15 kronor per år. Den första ordföranden hette Edvin Dahl. Föreningen har haft många aktiviteter under årens lopp. Ett tag fanns det en aktiv teatergrupp som bland annat framförde Snålmagnus bröllop, motionsdans med över 100 deltagare, studiecirklar, boule och mycket annat.

När föreningen fyllde 25 år hade medlemsavgiften höjts till 140 kronor. Nu finns det 291 medlemmar med Ulla Deutschman som ordförande och medlemsavgiften är 250 kronor.

Inger Breil