Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Körfältet

När vårvädret visade sig från sin sämsta sida samlades PRO körfältet till medlemsmöte den 12 april på Palmen. Ordförande Ulla Deutschmann öppnade mötet och välkomnade mötesdeltagare och dagens inbjudna gäster.

Efter sedvanliga mötesförhandlingar var det så dags för Sune Häggmark att berätta om sin verksamhet, Moose Garden. Det hade börjat med att han fick ta hand om två moderlösa älgkalvar som inte på något vis gick att återbörda till sin naturliga plats i skogen, då de inte skulle kunna klara sig själva. Det var början på en verksamhet som nu är världskänd och omtalad och där det går att köpa och äta sådant som är produkter av älg. Papper, av samma kvalitet som papyrus går att göra av älgens lortar. Våfflor av älgmjölk, älgost, älgglass, ja, säg vad det inte går att göra.

Sune Häggmarks storytelling om sitt Moose Garden lockade till skratt och säkert kommer många att besöka hans verksamhet.

Vårt möte fortsatte med att vår andra gäst Åke Helgesson greppade sin gitarr och underhöll oss med kända och okända sånger av Allan Edwall, Birger Sjöberg, Ruben Nilsson samt flera därtill. Detta inslag var mycket uppskattat av de närvarande så det blev litet fler visor efter gott kaffe med smörgåsar och kaka.

Påskägg var vinster på lotteriet och det var mycket populärt såhär i påsktider. Lotterna tog snabbt slut men man kunde också vinna ett litet större ägg på inträdesbiljetten utanför det ordinarie lotteriet.

Efter en eftermiddag med kåseri och härlig musik tackade ordföranden alla för trevlig samvaro och önskade alla en glad påsk.

Britta Dahlberg