Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Kälarne-Sörbygden

I dessa märkliga tider med en farlig pandemi har vi alla fått ändra våra vanor. En del mer, än del mindre, men alla på något sätt.

Jag har träffat PRO Kälarne-Sörbygdens ordförande, Ragnar Sandelius, för att ta reda på vad coronapandemin inneburit för föreningens medlemmar och de planerade arrangemangen.

Ragnar berättar att alla planerade aktiviteter under våren och sommaren har måst ställas in.

Vilka aktiviteter skulle ni ha haft?

– Vattengympa, seniordans och boule, som vi skulle haft varje vecka. När det gäller enstaka arrangemang, så kan jag nämna trerättersmiddag med whiskyprovning, resa till Föllingerevyn och en resa till Cowboykåken, svarar Ragnar.

Vad betyder då det här?

– Livet för våra medlemmar har blivit lite tråkigare och mer ensamt. Men samtidigt känner jag flera som börjat aktivera sig med gympa varje morgon framför tv:n. Många är ute och går i samhället och ute i naturen. Släktforskare har nu ett eldorado, med till exempel möjlighet att söka vad som skrivits om släktingar i svenska dagstidningar från 1680 till idag. Och är du fiskeintresserad, så är våra fiskrika sjöar strax isfria.

Men kommer PRO inte arrangera någonting under våren?

– Jo, för att kunna träffas och umgås trots corona, så startar vi tipspromenader, utomhus med två meters lucka, för alla äldre. Mottot blir friskvård och hjärngympa! Varje tisdag i fyra veckor med början tisdagen den 19 maj. Start vid hotell Östjemten, säger Ragnar.

– Det blir en startavgift och det utlovas fina priser samt kluriga frågor.

Något du vill avsluta med?

– Ta tillfället i akt och kom ut och gå tillsammans med andra. Känn dig välkommen. Förutom de här tisdagarna, så vill jag uppmana er alla att inte tveka utan höra av sig till släkt, vänner och nya bekantskaper. Ni kan säkert, tillsammans, finna vägar att göra dessa coronatider lite lättare!

Loulou Westlund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel