Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Kälarne/Sörbygden

PRO Kälarne/Sörbygdens medlemmar träffades vid ett medlemsmöte i Västanede församlingshem en solig vårvinterdag. Cirka 40 medlemmar hade bänkat sig för att få information, roa sig och fika.

Räddningstjänsten representerades av Magnus Söderberg och Joel Eriksson, som höll en fantastiskt bra och nyttig information om hur man bör handskas med eld och elektricitet. Elda aldrig när du inte är hemma, ladda inte mobiltelefonerna under natten. Kolla så att brandsläckaren lyser grönt och att den är lättillgänglig vid fara. Brandvarnare bör finnas på alla våningar i huset, stege så man kan ta sig ner på markplan och så vidare. Timer på spisen så att den stängs av efter en viss tid. Ja, det finns mycket man kan tänka på för att undvika brandfaran. Brandfilt är också bra att ha och vi fick en demonstration om hur man ska använda den.

En mycket nyttig och saklig information.

Underhållningen som hade planerats utgick eftersom artisten i fråga hade meddelat att han plötsligt blivit sjuk.

Många fina vinster hade skänkts till lotteriet och lotterna gick åt som smör i solsken. En hel hop glada vinnare sågs ila fram till vinstbordet för att välja sin vinst. Medan andra satt kvar vid borden och ivrigt väntade på att deras nummer skulle ropas upp. Nåja, alla kan inte vinna!

Ordförande Ragnar Sandelius informerade om föreningens fortsatta aktiviteter under våren och sommaren. Det var ett digert program som presenterades och man kan konstatera att det gäller att ligga i hårdträning för att hänga med på allt roligt som planeras.

Kaffe, smörgås och goda kakor inmundigades innan det var dags för ordförande att dela ut quiz-frågor som var väldigt svåra att svara på. Lag bildades vid varje bord och segrade gjorde laget som svarat rätt på flest frågor.

Efter en trevlig samvaro avslutades mötet.

Berit Källström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel