Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Kälarne-Sörbygden

PRO:s höstmöte den 19 november inleds med en dikt av Nils Ferlin och en tyst minut för vår förre ordförande Bo Sundström som nyligen avlidit.

Vi fortsätter därefter med de sedvanliga punkterna på ett höstmöte, verksamhetsplan och budget för 2020. Vi beslutar fortsätta de sedvanliga regelbundna aktiviteterna, såsom boule, pensionärsdans och vattengymnastik. Under 2020 planerar vi bland annat också uteaktivitet med kolbullar, resa till Cowboykåken och Föllingerevyn, uppvaktning av alla medlemmar som är 80 år och äldre, whisky- eller vinprovning. Vi planerar att starta studiecirkeln ”I livets sista kapitel” och en teaterkurs.

Ombudsmannen i ABF Bräcke Bertil Jonsson slutar sitt arbete nu till nyår, efter 37 år i folkbildningens tjänst. Han och den nya ombudsmannen Kristina Wåger deltar på höstmötet. Kristina berättar och informerar om studiecirkelverksamheten.

Bertil Jonsson tar över scenen och låter oss vara med på en förunderlig resa, när han lite snabbt ska spela en låt för oss. Vi som känner honom vet ju att han är en mycket duktig fiolspelare. Men vad är det som händer? Notstället håller ju på att falla itu, fiolens stråke går sönder. När Bertil stämmer fiolen så brister strängen. Till slut lyckas han slå sönder hela fiolens hus och endast halsen är förhållandevis hel. Vi skrattar hejdlöst. När Bertil sedan börjar berätta historier om sin granne Morgan så viker sig publiken dubbel av skratt.

Bertil är en trollkarl också. Han lyckas framställa tjugokronorssedlar av vanliga vita papperslappar bara genom att gnugga dem varma. Han säger att det är möjligt eftersom tjugokronorssedlarna är så färglösa. Vi är mållösa.

De som inte visste om det förut, får nu se vilka många talanger N´Bertil har. Han blir en ovärderlig tillgång när han nu blir pensionär. Han kommer ju nu ha hur mycket tid som helst!

Gott fika och lotteridragning blir det som avslutning på vår träff på Tossengård, Sörbygden.

Loulou Westlund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel