Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Kälarne-Sörbygden

Annons

När eleverna började skolan i Kälarne till hösten genomfördes en fantastisk invigning av den nybyggda multiarenan. En multiarena för alla boende i vår bygd. Som en del i den invigningen serverade och bjöd PRO på kaffe, saft och massor av långpannekakor. Ett mycket uppskattat initiativ.

Ett gäng PRO:are stod fredagen innan älgjakten utanför Ica Nära i Kälarne och serverade fika och snackade med alla förbipasserande. Vi gladde många och blev själva peppade av alla positiva reaktioner.

En annan av höstens alla höjdpunkter i våra trakter är allt surströmmingsätande. I mitten av september samlades omkring 60 PRO:are till ett härligt surströmmingskalas på Tossengård i Sörbygden.

En strid ström av gäster anlände till den trevliga lokalen i Tossengård. Borden var vackert dukade, med dukar i fräscha pastellfärger och blommor i höstens alla färger. Ordförande, Ragnar Sandelius, hälsade oss välkomna och musiken för dagen spelades av Hasse Thor & Ruben.

Vi lägger upp dessa läckra fiskar på våra tallrikar och rensar dem. Hembakat tunnbröd, smör, ost, vallsjöpärer, lök, tomater och crème fraiche serveras därtill. Snålvattnet rinner i munnen. Så hugger vi in på strömmingarna. Sorlet i lokalen dämpas när vi griper oss an de läckra strömmingarna. Men snart är samtalen igång igen kring borden. Kaffe och smaskiga sötsaker avslutar måltiden. Därefter lotteridragning med många vinnare av de fina vinsterna.

Jag talar nog för alla, när jag tackar Ing-Marie, Ann-Britt, Tarja, Monica, Åke, Holger och Egon, för detta härliga arrangemang!

Vi tackade också Hasse Thor & Ruben, vars framträdande var mycket uppskattat.

Loulou Westlund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel