Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Kälarne-Sörbygden

Annons

Vid medlemsmöte den 17 februari besökte Sören Möller, trafikansvarig i PRO-distriktet oss. Han redovisade olycksstatistik som visade att antalet trafikolyckor minskar. Sverige är världens trafiksäkraste land. Det finns många orsaker till att det blivit så. Vi har fått säkrare vägar, som till en del är röjda på sidorna, och dessutom mitträcken på många vägsträckor. Fartkameror gör att hastigheterna blir lägre i farliga korsningar. Gång- och cykelbanor som skiljer biltrafiken från mera oskyddade trafikanter. Höga böter för fortkörning bidrar säkert också.

Det blev fikapaus med smörgås och hembakad semla och underhållning av PRO:s sångkör och cittraspelare.

Därefter tog Sören upp ett viktigt ämne, säkerhet i vardagen. Fallolyckor är den vanligaste olyckan som en 65-plussare kan råka ut för. Och frågan som ställdes var hur vi ska försöka minimera fallriskerna i vår hemmiljö. Vi diskuterade också hur vi kan skydda oss från inbrott och bedrägerier. Ett stort tack till Sören för ett par intressanta timmar. 

Sigbritt Eriksson