Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Jämtlands län

Höstmötet inleddes med underhållning av spelglada gänget Toves allsångsorkester från Jämtlands gymnasiesärskola.

Med stor sång- och spelglädje roades PRO:s ombud från hela länet och övriga deltagare med låtar som till exempel Ted Gärdestads Jag vill ha en egen måne och Michael Wiehes Landet tillhör dig och mig. Publiken deltog i allsången med I natt jag drömde. Avslutningen blev en visa som hette Skogarna därhemma och handlade om vägen till Rissna.

Därefter öppnade ordförande Leif Persson höstmötet. Verksamhetsplanen redovisades, där friskvårdsfrågorna och det förebyggande arbetet är en stor del av det arbete som genomförs i PRO.

Distriktets ekonomi är ansträngd, bland annat på grund av neddragning av anslag från Region Jämtland/Härjedalen. Med anledning av detta beslutades att medlemsavgiften höjs med fem kronor vilket ledde till diskussioner om höjningens storlek, till och med höjning med 10 kronor föreslogs.

– Det är inte med glädje vi höjer medlemsavgiften, säger Leif Persson, men om vi inte gör det blir det mindre verksamhet.

Elsy Sandbom, konsumentansvarig, informerade om att en prisundersökning av matkostnader genomförts i 54 affärer i länet. Sammanställning av undersökningen görs av PRO Riksorganisationen och redovisning av resultatet sker under januari månad.

Länsstyrelsens enkät om grundläggande betaltjänster i länet har besvarats av 30 av länets 38 föreningar. Resultatet visar att tillgången till betaltjänster inte är tillfredsställande, varken för föreningen eller för medlemmarna. Ett gemensamt krav är ”tvinga bankerna att hantera kontanter. Vi vill inte leva i ett kontantlöst samhälle”.

Inger Breil

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel