Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Jämtlands distrikt

Annons

PRO Jämtlands distrikt genomförde sin årliga PRO-vetartävling den 24 maj. Denna gång i IOGT:s ordenshus i Brunflo. För själva arrangemanget stod PRO Torvalla som segrade 2018. 12 lag från distriktet ställde upp i denna hjärnornas kamp och många åhörare från olika PRO-föreningar hade kommit för att heja fram sina lag. Tävlingen omfattade 30 frågor i 10 olika kategorier, allt från sport till bibeln, ett brett område för de tävlande att plöja genom och fiska fram svaren på två minuter per kategori.

Sören Möller var konferencier med den äran och lät även publiken gnugga sina geniknölar i pauserna. Richard Didriksson skötte det tekniska som visades på storbild. Det var rafflande att se hur lagen låg till efter varje kategoridel.

Slutresultatet blev en uppgörelse mellan tre lag, PRO Brunflo 1, PRO Oden 1 och PRO Torvalla. Till sist stod PRO Torvalla som segrare med 24 poäng, tätt följt av Oden 1 med 22 poäng och PRO Brunflo 1 med 21 poäng. På delad fjärde plats med 17 poäng kom Körfältet, Leva Livet och Myssjö/Oviken. Bra jobbat alla som tävlade! Frågorna var kluriga och inte alls att hämta ur rockärmen.

Det blev en trevlig dag för oss alla som var med och nu ser PRO Torvallas lag fram emot regiontävling framåt höstkanten, där bästa lag i Norrlandsregionen ska utses. Vinnande laget i den tävlingen går sedan vidare till riksfinalen i Stockholm.

Två trevliga damer från PRO Brunflo ordnade fika och vårt gäng från PRO Torvalla fixade allt det övriga. Ett stort tack till alla som deltog denna dag!

Maria Frank

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons