Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Hoting

Vårens sista medlemsmöte hölls den 22 maj på Solgården. Ett trettiotal medlemmar mötte upp till mötet och flera kom senare till kolbullspartyt och tipspromenaden i parken.

Medlemsantalet håller sig konstant trots utflyttning av medlemmar. Inger Janson som varit kontaktombud i Valånområdet flyttar till Strömsund. Hon tackades för sina insatser i föreningen under åren som gått.

Sångkörens problem med att hitta en ledare som kan fortsätta Rolf Dahléns uppskattade ledarskap är inte löst. Siv Person berättade att hon på eget initiativ tagit kontakt med musiker Mauri Eira från Rörström. Sångkören har varit betydelsefull och måste fortsättningsvis så förbli. Föreningens nyvalda kassör Gunhild Näsholm redogjorde för ekonomin som är stabil och investeringar görs i ny dator, ekonomiprogram samt skrivare. En länge efterfrågad projektor köps också in.

Diskussionen kring tisdagsträffarnas organisation och ekonomiska hantering har varit ett ständigt ämne vid medlemsmötena under hela året. Beslöts att slutgiltigt ta upp frågan vid första höstmötet. Till träffarna är även icke PRO-medlemmar välkomna, det är en trogen skara som återkommer varje vecka. Barbro Dahlén och Ingrid Eriksson har under många år varit värdinnor och deras standard är svår att leva upp till.

Ordförande Paul Nilsson rapporterade från Pensionsmyndighetens information i Tåsjö Östra. Gunnar Lindman uppskattade informationen men tyckte att takten varit för snabb. Han kom med förslaget att föreningen skulle starta en studiecirkel i ämnet bostadstillägg för pensionärer till hösten. Uppslaget lämnade till studieledare Margaret Kanon.

Den för säsongen valda reseledargruppen bestående av Margaret Kanon, Paul Nilsson och EvaLisa Nilson som lämnade rapporter. Resan Sinnenas väg blir inte av på grund av bristande intresse. Erbjudande från PRO Havsnäs om att få delta i en resa Frösön runt mötte samma öde. Resan till Tulpanfestivalen är däremot fulltecknad. Den är ett samarbete mellan PRO Norråker, PRO Hoting, PRO Bodum och PRO Backe.

Margaret Kanon som för tionde året organiserar friskvårdsdagen den 6 juni berättade om det preliminära programmet. Författaren Inger Henriksson föreläser om ämnet Restless legs och Margot Landgen kåserar kring läkemedelsväxter. Grannsamverkan kommer också att behandlas. PRO Bodums boulespelare är inbjudna. Soppa serveras till självkostnadspris.

Vid sista tisdagsträffen före sommaruppehållet den 3 juni uppträder elever från Kulturskolan under ledning av musiklärarna Birgitta Mårtensson och Sven-Gösta Näslund.

Den 10 juni klockan 10 samlas ett tiotal medlemmar för städning av lokalerna inför nästa säsong.

Ordförande avslutade med önskan om en glad sommar och hälsade medlemmarna välkomna till kolbullspartyt i Solgårdens trädgård. Där väntade Britt-Mari Johansson, Inger Göransson och Gunnar Holmström beredda att grädda och servera de efterlängtade och uppskattade kolbullarna.

Kerstin Sjölander