Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Hede-Vemdalen

Kvartalsmöte i Vemdalen den 21 maj, med 65 närvarande PRO-are, en vacker försommardag med redan nu något grönskande björkar.

Våra egna musiker Artur Larsson, Ragnar Wagenius, Ragnar Svegare och Alf Östberg underhöll före mötet.

Ordförande Anita Nordén öppnade mötet och hälsade alla välkomna, och meddelade att vi har fått fyra nya medlemmar till föreningen sedan förra mötet, två av dessa var närvarande. Anita uppmanade mötesdeltagarna att rösta i EU-valet den 25 maj, och så redogjorde hon från skatteprotesten i Östersund i mars som var mycket välbesökt.

Det har blivit ett uppsving på motionsdanserna i Härjedalen vilket är mycket positivt.

Vår verksamhet med skolcafé på centralskolan fortgår och alla lärare och elever tycker att det är mycket bra med vår närvaro på skolan.

Judith Myhr redovisade sommarens och höstens planerade resor, samarbete om resor sker mellan PRO-föreningarna i Härjedalen.

Tombolaförsäljningarna i Hede, Vemdalen och Vemhån med mycket fina vinster öppnas efter midsommar. Under Hedeveckan arrangerar vi allsång och gåbingo. Skraplotter säljs marknadsdagar i Hede.

Bernt Nygren från PRO Strömsund informerade om PRO:s nya försäkringar.

Efter mötet sjöng kören bland annat Idas äldrevisa och Hur skall det bli. Marit Persson och Ragnar Wagenius framförde Nidälven tvåstämt, Helge Halvarsson sjöng Maria Maruska, Ragnar Svegare sjöng En fattig bonddräng, Gösta Frisk spelade Storbröten går på munspel och Ragnar Wagenius sjöng Grinden till eget gitarrackompanjemang. Det hela avslutades med allsång och då sjöng vi Vemdalens egen sång Mosippan.

Festkommittén bjöd på hemlagad ärtsoppa och ostmackor, samt kaffe och kaka.

Dragning av det sedvanliga lotteriet verkställdes och nio lyckliga vinnare fick kaffepaket.

Anita Nordén tackade slutligen för dagen och önskade alla en trevlig sommar, varefter mötesdeltagarna åkte hem, mätta och belåtna.

Åke Nilsson