Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Hede-Vemdalen

PRO Hede-Vemdalens årsmöte hölls den 12 mars på bygdegården i Hedeviken med Hedes festkommitté som ansvarig. En mycket tidig vårdag med flera plusgrader och solsken.

Vid entrén fanns som vanligt lottförsäljare och lotterna hade en strykande åtgång.

73 glada PRO:are hade mött upp för att delta på årsmötet.

Ordförande Anita Nordén öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

Parentation hölls över avlidna medlemmar med ljuständning och en tyst minut, varefter Åke Nilsson läste en dikt av Bo Setterlind.

Sedan förra medlemsmötet har det tillkommit 14 nya medlemmar, så nu är vi 385 stycken.

Jan-Erik Hagström från PRO Sveg höll sedan i ordförandeklubban för årsmötet och de sedvanliga valen mm klubbades igenom snabbt tack vare ett bra jobb av valberedningen.

Styrelsen beviljades ansvarsfrihet för det gångna verksamhetsåret.

Föreningen har en god ekonomi, tack vare alla lotteriintäkter, varför medlemsavgiften blir oförändrad 200 kronor.

Fyra trotjänare som slutade som förtroendevalda uppvaktades med blommor.

"Min farmor betalar högre skatt än min pappa, är det rätt?" – debatt med länets riksdagsledamöter om bland annat orättvisa skatter fredag den 14 mars i Östersund. Buss går från Hede via Linsell-Sveg och den är gratis. Förhoppningsvis blir bussen fullsatt.

Efter mötet bjöds vi på en välsmakande Janssons frestelse som festkommittén hade tillagat, samt en timmes mycket bra musikunderhållning av Hasse Thor och Ruben.

Tack festkommittén i Hede för 2013 års arrangemang, nu är det Vemdalen som tar över.

Åke Nilsson