Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Frostviken

Annons

Maj har varit mycket intensiv i Frostvikens PRO. Först var det ett vanligt månadsmöte i början av månaden. Därpå följde våryra på vårfesten med musik av Hasse Thor och Ruben – nästan som vanligt!

En miss i inbjudan till våra norska vänner hade till följd att endast några få hade fått veta genom djungeltelegrafen om vårfesten, så många hade inte en aning om att vi dansade och åt gott i i Gäddede. Så synd.

Nu hade inbjudningar duggat tätt från andra PRO-föreningar som Norråker, Föllinge, Strömsund, och pensionistlagen i grannlandet Norge, som Namskogan, Sörli och Nordli. Alla hinner vi bara inte med.

Så var det dags för årets sista ”Pratstund” på Forsgården. Välbesökt av både boende där och pensionärer från byn. Alla sjöng av hjärtans lust till Elsa och Maggans fina toner på gitarr och dragspel. Avslutningen med Lusgrisen satte verkligen fart på glädjen i oss alla!

Sista månadsmötet för våren var den sista maj.

Vår härliga apotekare Gunilla Swanström var inbjuden att dela med sig av sina kunskaper om en apotekares många uppgifter.

Hon började berätta om hur hon ”halkade” in på apoteksbanan via en kurs för receptarier. Den sökte hon bara för att få vara kvar i Uppsala där hon trivdes så bra. Hon visste inte vad receptarie var, men hade fått en ordbok av sin pappa. Där kollade hon.

Nu är det inte specifikt medicinerna hon är mest intresserad av utan människor och möten med människorna.

Medicin kan man få för något, mot något och i stället för något och medicinen har många skepnader i form av piller, kapslar, flytande, sprayer, injektioner, salvor och krämer. Inte hade vi tänkt på den variationsrikedomen tidigare!

Kräm och salva – är inte det samma sak? Nä, salvor är genomskinliga och krämer är vita. Vi fick förklaring till allt och varför vi ibland erbjuds en billigare produkt än den som vi fått på receptet. Det är Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket som utser ”månadens favorit” bland alla läkemedel.

EES, elektroniskt expertstöd, kan apotekaren ha tillgång till då det gäller dina mediciner, men bara med din tillåtelse. Här kan hon se hur dina olika mediciner passar eller inte passar ihop.

Allt detta och betydligt mer förklarade Gunilla mycket klart och tydligt med en underbar humor och glädje. Stort tack!

Ansvarig styrelse för Frostvikens PRO är ordförande Tovar Eriksson, vice ordförande Gunnel Fredriksson, kassör Ronny Månsson och sekreterare Gun Persson. Övriga ledamöter är Elsa Andersson,

Nu har nog allt avhandlats inför sommaruppehållet. Trevlig sommar!

Gunnel Fredriksson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons