Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Frösön

PRO Frösöns årsmöte inleddes med en tyst minut för de under året avlidna och en stämningsfull dikt av Lasse Berghagen lästes av ordförande Tapani Bergbacka. Därefter vidtog de sedvanliga årsmötesförhandlingarna med Gertrud Nygren som mötesordförande.

En del förändringar i styrelsen var att notera: Elsy Walter avgår som reseansvarig och ersätts av en resekommitté bestående av Gurli Söderström, Gulli Sundberg och Sylvia Berg. K. G. Brygg avgår som studieorganisatör och ersätts av Gurli Söderström. Till ny revisorsersättare valdes Berit Håkansson och till valberedning valdes K. G. Brygg. För övrigt är styrelsen oförändrad.

Gertrud berättade att våra bidrag från kommunen blir mindre och mindre vilket gör att det kan bli bekymmersamt att få pengarna att räcka till. PRO Riks har ställt in en del av sina verksamheter, bland annat utbildningen på folkhögskolan i Gysinge ppå grund av coronaviruset och uppmanar oss att göra detsamma. Inget beslut har tagits hur vi ska förhålla oss i cirkelverksamheten men rent allmänt bör vi vara försiktiga, tvätta händerna ofta och inte umgås för nära och absolut stanna hemma om man känner sig det minsta förkyld. Hur man gör avgör varje cirkelledare i samråd med cirkeldeltagarna men vi ska i alla lägen följa de nationella besluten.

Expeditionen på distriktet har fått en ny medarbetare, Agneta, som ersätter Maj Lis Ek som avgått med pension. Den 30 juni byter PRO sin hemsida vilket gör att även PRO Frösöns hemsida kommer att få helt förändrat utseende. Även medlemsregistret ändras.

På mötet denna gång stod Lennart Borgebo för underhållningen och smörgåsarna till fikat var enligt många årets godaste. Tack till kökspersonalen för det!

Årsmötet blev det sista medlemsmötet tills vidare. På grund av risken att smitta eller bli smittad av coronaviruset är aprils månadsmöte inställt. Vi informerar fortlöpande på vår hemsida och Facebook.

Sylvia Berg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel