Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Frösön

Forskaren Magnus Zingmark hade bjudits in till föreningens månadsmöte på Vallaskolan. Han informerade om träningsappen ”Säkra steg” som tagits fram för att undvika fallskador hos äldre. Den upptar 10 olika övningar på lagom nivå. Appen har testats positivt av försökspersoner. Man kan välja svårighetsgrad och den talar till och med om när man slarvar med träningen.

Det planeras teknikstöd och prova på-träning på mötesplatserna men även på Friskis & Svettis. Appen är kostnadsfri och studien börjar den 14 oktober och pågår i ett halvår. Inloggning sker via kommunens hemsida. För den som inte har tillgång till dator finns en broschyr på distriktsläkarmottagningen med ett liknande träningsprogram.

Mötet fortsatte med att kommunens digitala hemguide Kalle Holgersson presenterade sig. Vid problem med att förstå det tekniska med mobilen eller plattan kan man boka tid hos Östersunds kommun. Besöket är kostnadsfritt och kan upprepas tre gånger/år. Om man inte har mobil eller platta har Kalle med sig och visar hur de fungerar. Kalles uppsökningsområde berör hela kommunen. Han hänvisade också till bibliotekets it-guider på lördagar.

Tapani informerade om trafiksäkerhet för seniorer. Han betonade vikten av att ha reflex i höstmörkret och att det snart är dags för broddar. Han planerar en cirkel om trafiksäkerhet och uppmanade alla som är intresserade att höra av sig. En så kallad "Döcirkel" startar den 6 november i PRO-lokalen Lövsta. Mer info kommer på hemsidan och facebook eller ring Sylvia.

På grund av det ökade elevantalet på skolan bestämde mötet att våra medlemsmöten skall börja kl 16.00 i fortsättningen. Nästa möte blir den 14 november.

Sylvia Berg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel