Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Frösön

Medlemsmötet i PRO Frösön den 10 april inleddes med att Tapani Bergbacka som mötets ordförande hälsade oss välkomna.

Vi var ett 50-tal och temat för dagen var Det kontantlösa samhället, ett viktigt ämne som berör oss alla.

Anledningen till att kontanter tas bort mer och mer ur våra vardagsliv är det datoriserade samhälle som vi lever i. Hanteringen av "papperspengar" är väldigt kostsamt för bankerna och de strävar hela tiden till att vi ska använda datorer, både till att betala räkningar och att vi ska övergå till att använda Visakort när vi handlar. Det är en generationsfråga vilka som har tillgång till dator och det beräknas att cirka dryga miljonen av Sveriges befolkning lever i vad som kallas ett digitalt utanförskap.

Bland förlorarna finns många gånger den äldre generationen vilka ges en känsla av att inte riktigt hänga med i samhällsutvecklingen. Vardagen blir lätt lite krångligare för de som inte hanterar datorer och Internet.

Länsstyrelsen har tillsammans med PRO utarbetat en enkät som Solfrid Bäckman skickade runt på mötet. Den upptog frågor om i vilken utsträckning man har behov av kontanter och hur man får tag i dem. Det kan till exempel ske genom att få hjälp av barnen eller hemtjänsten att hämta ut pengar. Alla mötesdeltagarna var engagerade och så blev det också en rejäl bunt svar som vi kunde skicka till PRO.

Därefter redogjorde reseansvariga Elsy Walter för resor under sommaren. Tillsammans med Östersunds PRO anordnas en resa till Fågelsjö-Hogdal. Anmälan tas upp på vårmötet den 8 maj.

Den obligatoriska 80+resan meddelas respektive inbjuden senare i vår/sommar. Resor till Gotland och Öland diskuterades men kostnaden på 6000-7000 kr per person verkade något avskräckande. Som alternativ talade Elsy om att ordna en eller två endagsresor i sommar i stället. Mer info om detta också på vårmötet.

En intresseanmälan till Garvsyrarevyn i Ragunda fanns på mötet men få hade anmält sig. Silverdals resa till älvarna är fulltecknad men hon föreslår att om intresse finns kan man kanske kontakta honom om det eventuellt blir fler resor i hans regi.

Musiken denna gång stod Lasse Grahn för som enmansorkester. Han sa att de hade varit sex man från början men i dessa neddragningstider så var det bara han kvar. Det var svängig musik och han var välkommen tillbaka, sa Tapani när han avslutade mötet och tackade för trevlig musik och bra underhållning. Han tackade också alla som kommit och att vi ses igen på vårmötet den 8 maj.

Sylvia Berg