Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Föllinge-Laxsjö-Hotagen

Höstens första sopplunch den 29 september samlade 23 medlemmar som avnjöt en god kantarellsoppa med tunnbröd. Vi spelade kortbingo och avslutade med kaffe och äppelkaka.

Oktober månads sopplunch inföll den 27 och antalet medlemmar 32. Vi började med ett pass motionsgymnastik och sedan serverades det en god älgsoppa med klimp. Agneta Broberg underhöll med skön dragspelsmusik. Vi avslutade med kaffe och sockerkaka.

Den 24 november var det åter dags för sopplunch och vi började som vanligt med ett gympapass. Vi var 23 medlemmar som åt en god fisksoppa. Irja Jonsson från Gunnarvattnet berättade om gammaltia och läste egna dikter, uppskattat av oss alla. Vi avslutade som vanligt med kaffe och kaka.

Den 20 november hade föreningen höst- och budgetmöte på Knutpunkten i Föllinge. Ett 40-tal medlemmar hade hörsammat inbjudan. Mötet inleddes med dragspelsmusik av Göran Olausson, Rude Andersson och Roger Olausson.

Därefter blev det mötesförhandlingar under ledning av ordförandeTage Jonsson. Budgetförslaget för 2016 framfördes. Ett förslag kom på att vi avsätter 20 000 kronor till 50-årsjubiléet 2017. Mötet godkände detta. Verksamhetsplanen för 2016 presenterades, där bland annat kan nämnas sopplunch en gång varje månad under våren och hösten, boule måndagar, vattengympa onsdagar, vårfest i Rötviken och höstfest i Laxsjö. Mötet avslutades med en god middag bestående av porterstek med tillbehör samt kaffe och kakor.

Julbord hade föreningen den 5 december på det nya hotellet i Storåbränna för cirka 60 personer. Lill-Bengt underhöll oss före maten och spelade upp till dans efteråt. Vi hade även ett lotteri med ett stort antal vinster.

Sten-Åke Jonsson